A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

A hazai koronavírusos halálesetek negyede a légszennyezettségre vezethető vissza, a kormány mégis az önkormányzatok büntetésére kitalált ingyenes parkolást meghosszabbította, miközben egyértelmű, hogy a városok belső területein egyre nagyobb a közlekedési káosz, és a légszennyezettség.

A tegnapelőtti Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet, ami január 11-ig meghosszabbítja a védelmi  látszat intézkedéseket, ahogy azt a miniszterelnök már hétfőn bejelentette. De mellette megjelent egy határozat is, ami pedig az ingyenes parkolást is kitolta januárt 11-ig.

Az intézkedést a kormány azzal indokolta, hogy ezzel csökkenthető a zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön, de amellett, hogy csökkenti az önkormányzatok bevételeit, az így generált plusz forgalom fokozza a légszennyezettséget, ami pedig súlyosbítja a koronavírus tüneteit. Egy kutatás szerint a magyarországi koronavírusos halálesetek negyede a légszennyezettségre vezethető vissza.


Orbán vírusharca az ingyenes parkolással csak árt az embereknek

Amint azt már idén tavasszal is tapasztalhattuk, az ingyenes parkolás lehetősége sokakat felbátorít arra, hogy autóval menjenek a városok belső részeibe. Ez már akkor is súlyos problémákat okozott Budapesten és számos vidéki városban, így többek között Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szombathelyen és Tatabányán is. Az ingyenes parkolás hatalmas veszteségeket okoz a lakosságnak és a vállalkozásoknak és egyaránt.
Állítsák vissza a parkolásidíj-fizetést! – kéri a Levegő Munkacsoport.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás