Égigérő vascsicsergő – Orbán hazug fejlesztési ígéretei a budapestieknek

2023. szeptember 8.

Hírek

Minden, de tényleg minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek. Nem lehet máshogy olvasni a Magyar Közlönyt, amiből kiderül: a kormány kiradírozta, eltörölte, megszüntette, kukába dobta az elmúlt években elkezdett és tervezett budapesti fejlesztéseket- írta Karácsony Gergely főpolgármester.

A pávatáncban többet segíthet az akkugyártás Magyarországnak, mint a felzárkózásban

2023. augusztus 2.

Hírek

Az utóbbi hónapok egyik legfőbb talánya, hogy miért támogatja az Orbán kormány ezermilliárdos összeggel ázsiai cégek hazai akkumulátoripari beruházásait. Nehéz megindokolni, hogy Magyarország miért akar európai szinten is kiemelkedő gyártelep lenni egy olyan iparágban, amely csak mérsékelten képes segíteni a felzárkózását, miközben hatalmas erőforrásokat emészt fel.

A szennyek országává zülleszti Orbán Magyarországot a sokasodó akkugyárakkal

2023. július 6.

Hírek

Újabb 3 település forrong, mert a kormány az ott lakók bevonása nélkül tárgyal olyan raktárak és gyárak telepítéséről, amelyek az akkumulátorokhoz szükséges vegyi anyagokkal foglalkoznak. Orbánék előkészítetlenül ontják az országra a veszélyes üzemeket, mégis úgy érezhetik, révbe értek.

Így spórol az úri magyar kormány: Tiborcz legújabb mutyija

2023. július 3.

Hírek

Kiszivárgott, a kormány változtatott a jövő héten elfogadásra szánt, a pedagógusok életét feldúlni kívánó státusztörvény egyes részletein. Az egyik, hogy ugyan továbbra is átvezényelhetik valamely más iskolába a tanárokat, de már nem úgy, mint azt eddig tervezték.

Orbán továbbra sem engedélyezi a szélerőműveket

2023. június 12.

Hírek

Az országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége újra leszavazta az LMP – Magyarország Zöld Pártjának azt a javaslatát, amely feloldotta volna a szélerőművek létesítésének a tilalmát.

Lopásban ismét az Orbán kormány az EU toplista élén

2023. június 6.

Hírek

Az OLAF, azaz az Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentéséből kiderült, hogy az uniós pénzzel összefüggő csalások miatti vizsgálatok számában és a pénzügyi ajánlások számában is Magyarország áll a lista élén.

Tovább csorbítja a természetvédelmet az Orbán kormány

2023. május 28.

Hírek

Miközben Nagy István agrárminiszter Balatonfüreden átadta a Pro Natura díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és Miniszteri Elismerő Okleveleket, a hivatalos kommünikében mélyen hallgattak a természetvédelmet érintő 10 %-os leépítéstől.