A magyar kormány továbbra is az agrár nagyvállalatok leghűségesebb lobbistája

2024. június 18.

Hírek

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint történelmi jelentőségű lépés, hogy az uniós természetvédelmi miniszterek hétfői ülésén a magyar kormány aknamunkája ellenére is elfogadták a természethelyreállítási rendeletet. Egyben bebizonyosodott, hogy a rendelet ellen szavazó neoliberális Orbán-kormány a magyar emberek helyett továbbra is az agrár nagyvállalatok érdekeit képviseli az EU-ban.

Viccet csinált magából a bíróságon a kormány a Mátrai Erőmű adatkérelmi perében

2024. április 14.

Hírek

A kormány vagy hazudott, vagy a magyar energiapolitika egyik fajsúlyos kérdésében szakmai anyagok helyett egy kristálygömb és a tenyérjóslás segítségével hozza meg a döntéseit. Így összegezte a Greenpeace a Mátrai Erőmű üzemidejének meghosszabbítása miatt indított adatkérelmi perének legújabb, abszurd fejezetét.

Klímaszkepszis és klímarelativizmus Magyarországon. Kormányzati hárítási taktikák

2024. március 24.

Hírek

A helyes klímakommunikáció olyan, ami mutatja ugyan a helyzet súlyosságát, de nem a pánikoltatásra helyezi a hangsúlyt, hanem pozitív cselekvésre ösztönöz. A Political Capital megnézte, mennyire jeleskedik ebben a kormány és a kormányzati irányítású média. Spoiler alert: az önértékelés és a valóság összhangja egyelőre hiányzik.

Fű alatt buktathatja meg az antizöld Orbán kormány a természet helyreállításáról szóló uniós rendeletet

2024. március 20.

Hírek

Ma dél körül értesültek a hazai zöldek róla, hogy a magyar kormány váratlanul és nyilvánosan látható okok nélkül megváltoztatta eddigi támogató álláspontját az elfogadás alatt álló természet-helyreállítási EU rendelet kapcsán, és úgy tűnik átáll az ellenzők közé. A döntésről az érintett agrárminiszter is ma értesült, magát a jogszabályt pedig a magyar kormány is és a… Tovább »

Online kitölthető kamuzöld, un. zöld konzultációt indított a kabinet

2024. március 20.

Hírek

Nevében zöld konzultációt indított a kabinet. Az Orbán-kormány új konzultációja helyeselhető álkérdések közé csempészve, vitatott témákban is a támogatás felé terelné a válaszadókat. Kamukonzultáció kamu zöld kérdésekről az akkumulátorgyárak lakosság általi támogatásának hamis bizonyítására!

Csődben a napelemesek, mert alig fizet az állam

2024. január 18.

Hírek

Alig-alig fizet az állam azoknak, akik a több mint két éve indult pályázaton ingyen napelemet nyertek. Emiatt sok helyen félbe kellett szakítani a munkát, 12 pontban kér megoldást a szakmai szövetség. – írta a hvg.hu.