Hirdetés
Forrás: 444.hu

Tegnap sikerült megállapodni az új román kormány összetételéről, amelyben 1 miniszterelnök-helyettest és 3 minisztert is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ad. Romániában külön nevesített minisztériuma van a környezetvédelemnek, nálunk az Orbán rezsim 2010-ben az Agrárminisztérium- egyre jelentéktelenebb – államtitkárságába szervezte a leépített környezetügyet.

A Florin Cîţu vezette kormányban az RMDSZ kapta a fejlesztési és közigazgatási, a környezetvédelmi illetve az ifjúsági és sport tárcát. A Transindex azt írja, hogy a magyar párt Cseke Attilát jelölnék a fejlesztési minisztérium, Tánczos Barnát pedig a környezetvédelmi minisztérium élére. Kelemen Hunor pártelnök azt nyilatkozta:  “Péntek estére megegyeztünk a jobbközép kormány összetételében. Az ország érdeke, hogy stabil kormánya és parlamentje legyen, mi is ebben vagyunk érdekeltek. Nyolc kiszámíthatatlan év után ideje építkezni!”

A kormánykoalíció a  Nemzeti Liberális Pártból (PNL), a  Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjából (PLUS) összeolvadt USR-PLUS-ből és az RMDSZ-ből áll majd. A PNL adja a miniszterelnököt, a pártnak emellett 9, az USR-PLUS-nak 6 minisztere lesz a kormányban. A szenátus elnöke a PNL, a képviselőház elnöke az USR-PLUS pártból kerül majd ki.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás