Hirdetés

Lassan nincs olyan négyzetméter Palm Beachen, ahol ne bukkanna békák százaira az ember. A Twitteren terjedő képek szerint valóságos invázió kezdődött a floridai településen.

Rettegésben telnek a floridai lakosok napjai mostanság, ugyanis az üdülőparadicsom több településén is békák ezrei tűntek fel – írja a The Washington Post. Helyi sajtóinformációk szerint az invázió Miamitól északra, Palm Beachen kezdődött, ahol előbb a kerteket, majd az úszómedencéket árasztották el, de mostanra a járdákon is rengeteg béka ugrálgat.

Az eset érdekessége, hogy főleg kisebb egyedeket látni, melyek a Toad Busters szakértője szerint a heves esőzések és az enyhe időjárás következtében dönthettek úgy, hogy invázióba kezdenek. Mark Holladay szerint a békák mérgezőek, a gyerekeket és a kisebb házi állatokat ezért javasolt távol tartani tőlük: tejszerű anyagot választanak ki a fejükből, ha fenyegetve érzik magukat, amely bőrirritációt okoz. A macskákra, kutyákra szintén veszélyt jelentenek, mert félő, hogy az állatok lenyelik őket.
További érdekességek a HVG-n >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás