A rovat kizárólagos támogatója

Döbbenetes, amit ma a városban tapasztaltam. VÉDETT gesztenyesort tarolt le a városvezetés.

Egy megkérdőjelezhető indokoltságú (vízelvezető) projekthez olyan műszaki megoldást választott az önkormányzat, ami egy védett fasor teljes pusztításával jár. Ami tény: sok volt a beteg, veszélyes fa, ezek kivágása, a veszély elhárítása indokolt. DE jól láthatóan rengeteg egészséges fa esett áldozatul egy olyan tervnek, aminek lett volna alternatívája (és amely, látva az éghajlatváltozás hatásait, egyértelműen negatív lesz a településre nézve).

Józan ésszel fel sem lehet fogni, hogy miért vágnak ki olyan, 5-6 éves fát is, amit egy korábbi fa pótlására ültettek. Utánajárok, hogy e barbárság engedélyezése miképpen történhetett, és azt milyen vizsgálatok előzték meg.

fairtás Dombóvár forrás: Keresztes László Lóránt FB

DE MOST A LEGFONTOSABB: a város másik utcájában a helyben élők 1000 aláírással tiltakoztak egy szintén védett fasor kivágása ellen. Menteni kell, ami menthető: mindent el fogok követni, hogy a dombóvári Ady utcai fasort meg lehessen védeni-írta FB oldalán Dr. Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke.

Lásd még: 100 éves fasort taroltak le Dombóváron

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás