Hirdetés

2013. április 18-án harmadik alkalommal, az Európai CSR Díjért zajló nemzeti verseny győzteseinek kihirdetésével egy időben rendezi meg az Európa több országában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő CSR Piac kiállítást a KÖVET Egyesület. A jelentkezéshez a szándéknyilatkozatokat január 18. éjfélig, a pályázati űrlapokat február 21-ig kell eljuttatni.

A KÖVET ismét pályázatot hirdetett a környezetért és a társadalomért, munkavállalóikért és fogyasztóikért felelősséget érző hazai kis-, közép-, és nagyvállalatok számára, amelyek tevékenységüket is ezen szempontok szerint alakítják, és alkalmazzák a felelős vállalatirányítás eszközeit. A sikeres pályázók kiállíthatnak a 2013. április 18-i CSR Piac rendezvényen.

A CSR Piac a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely informális környezetben biztosít lehetőséget a vállalati társadalmi felelősségvállalás jó gyakorlatainak megosztására. Vonzereje a személyes tapasztalatcsere lehetősége, ahol a vállalatok a CSR területén bevezetett innovatív és példaértékű megoldásaikat mutatják be az érdeklődőknek. Újdonság, hogy a rendezvény kísérő eseménye az Európai CSR Díj nemzeti díjátadó ünnepség. A díjat az EU Bizottság alapította a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatok népszerűsítése érdekében, melyre partnerszervezeteken keresztül 28 országból, közöttük Magyarországról is lehet pályázni. Az Európai CSR Díjért zajló nemzeti versenyt hazánkban a KÖVET Egyesület koordinálja. Az Európai CSR Díjat kisvállalati és nagyvállalati kategóriákban elnyerő magyar cégek nevét a CSR Piac napján hirdetik ki, miután a shortlistre kerülők nyílt workshop keretében bemutatták projektjeiket.

A 2009-es és a 2011-es CSR Piachoz hasonlóan a 2013. április 18-i CSR Piac kiállításon megtekinthető megoldásokat a KÖVET által felkért szakértő zsűri választja ki a pályázók jó gyakorlatai közül. A bemutatott esetek a rendezvény alkalmából kiadott CSR Piac 2013 kiállítási katalógusban összegyűjtve, nyomtatott formában is megjelennek, valamint a www.csrpiac.hu honlapon is olvashatók lesznek. A CSR Piacon bemutatott megoldások közül a zsűri az Európai CSR Díjak mellett több kategóriában is nyertest hirdet majd: 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj, 2013 Valóban Felelős Vállalata Díj, Kisvállalati különdíj, Környezettudatos Vállalatirányítás különdíj, amelyek pályázati feltételei a www.kovet.hu és a www.csrpiac.hu oldalon egyaránt olvashatók. A szándéknyilatkozatokat 2013. január 18. éjfélig, a pályázati űrlapokat 2013. február 21-ig kell eljuttatni a KÖVET számára. A CSR Piac 2009 és 2011 kiállításra beadott CSR intézkedésekkel is újra lehet pályázni abban az esetben, ha a programot az eltelt idő alatt továbbfejlesztették.

A 2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díjat az ELMŰ–ÉMÁSZ–MÁSZ Társaságcsoport Energiapersely-Energiasuli programja kapta, az év Valóban Felelős Vállalata címet pedig a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. érdemelte ki. A szakmai zsűri három további különdíjat is kiosztott: a KKV különdíjat a szekszárdi Ízlelő Családbarát étterem, az Önkéntesség különdíjat a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. kapta, a Skanska Property Hungary Kft.-t pedig a Környezettudatos Vállalatirányítás különdíjjal jutalmazták, a közönségdíjat a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóságának Zöld kommandó elnevezésű CSR-intézkedése vihette el. „A CSR nem l’art pour l’art műfaj. Koncepció, elköteleződés, hosszú távú gondolkodás, felelősség van benne. Fontos, hogy megmutassuk a nagyközönségnek és a szakmának is, amit csinálunk. Tanuljunk egymástól, segítsük egymást ötletekkel. Frisset, minőségit, emberit általában a piacon kapunk – legyen szó termékről, odafigyelésről, szóról, kapcsolatról. Ezért kell ott lenni a CSR Piacon! Mi visszajárunk…”- bíztatja a leendő pályázókat Nemes-Smucz Katalin, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport marketing osztályvezetője.

További információ:

www.csrpiac.hu
www.facebook.com/csrpiac
www.facebook.com/EuropeanCSRAward

Dr. Győri Zsuzsanna
KÖVET Egyesület
tel.: 06/1/472-2290
Email: csrpiac2013@kovet.hu  , eucsraward@kovet.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás