Hirdetés

A Budapesti Közművek kertészeti divíziójának (Főkert) korábbi főigazgatóját, Zakar Andrást június végén azonnali hatállyal kirúgták. A pontos okról azóta sem tudni, a Főpolgármesteri Hivatal hírzárlatot rendelt el. Most annyit közöltek, hogy 2024. október elsejétől a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen okleveles kertészmérnökeként végzett Dezsényi Pétert nevezték ki új főigazgatónak.

Mint a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. sajtóközleményében olvasható: a szakember komoly vezetői tapasztalattal, és több, mint 20 éves park- és zöldtető építési múlttal rendelkezik. A Kertész Unió Zrt. vezérigazgatói pozíciójából érkezik a Budapesti Közművekhez, de korábban dolgozott a FŐKERT kutatási és fejlesztési főtanácsadójaként is. Vezetői feladatai mellett a bécsi BOKU (Universitaet für Bodenkultur, Institute für Ingenieurbiologie und Landschaftsbau) vendégoktatója és a budapesti Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet (MATE Budai Campus) előadója is volt.

Dezsényi Péter a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és az Európai Zöldtető Szövetség elnökségi tagja. 13 éve a zöldtető és Zöldfal Építők Országos Szövetségének elnöke.

Dezsényi Péter FŐKERT főigazgató

 

Számos szakmai díjjal büszkélkedhet, többek között Építőipari Nívódíjat kapott a Green House Irodaház tetőkertjeiért. A FŐKERT leendő főigazgatója részt vett a budapesti FATÁR alkalmazást megalapozó fakataszteri rendszer bevezetésében. Komoly szerepe volt az első magyarországi biodiverz zöldtetők tervezésében és építésében, valamint a városi zöld infrastruktúra ökologikus szemléletű, természetközeli technológiáinak hazai adaptálásában.

Kapcsolódó anyagok:

Zakar András: Egy korszak véget ért.

A kirúgott Főkert-főigazgató nem érti, mi történt

Európa Zöld Városa Nemzeti Díjat nyert a Pünkösdfürdő park!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás