Hirdetés

Sunyiban, lakóházak mellett akarnak Egerben beindítani egy veszélyes hulladékokat feldolgozó üzemet. A helyi Fidesz pedig szépen megágyaz az ügynek, pedig korábban ők maguk jelezték, nincs minden rendben a beruházással.

Pár évvel ezelőtt, pontosabban 2016-ban felmerült egy elektronikai hulladékokat feldolgozó üzem létesítésének terve Egerben, csak senki sem gondolta azt, hogy ez az üzem el is készül úgy, hogy nincsenek meg az összes engedélyei és jogszabályi felhatalmazásai a működéshez. Ráadásul mindez úgy, hogy a hulladék feldolgozása közvetlenül a lakóházak mellett történne. Az üzem egyelőre nem kezdte el a termelést, de úgy tűnik, a korábban kételkedő fideszes politikusok valamiért az ügy mellé álltak.  Akkor, 2016 szeptemberében csak úgy járult hozzá az egri közgyűlés Városképi és Környezetvédelmi Bizottsága az üzem létesítéséhez, ha az az összes engedélyt beszerzi az üzemeltető. Az engedélyek beszerzése mostanra nagyjából megtörtént, az előbb említett bizottság decemberben, a fideszes többségű közgyűlés pedig legutóbbi, februári döntéseivel pedig szépen kikövezte az utat az üzem megnyitásához. 

Az egri ügyek portál úgy értesült: a feldolgozó, melynek az AL-CU Service Kft. a tulajdonosa, egy egri, Vécseyvölgy utcai ingatlant bérel már egy jó ideje, ahol a tevékenységet végezni akarja. A térképen jól látszik, hogy néhány száz méterre már lakóingatlanok, szőlőterületek fekszenek az üzem körül, de nem messze már sűrűn lakott lakótelep és természetvédelmileg kiemelt területek is találhatók.

Az ügy amolyan környezetvédelmi hungarikum állatorvosi ló – a részletek itt >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás