A Fidesz és a Mi Hazánk együtt mondanak nemet a magyar erdők megvédésére

2024. április 16.

Hírek

Ma a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában a fideszes többség és a Mi Hazánk képviselője is leszavazta az LMP indítványát, ami megtiltotta volna a gazdasági célú fakitermelést az őshonos fafajú védett erdőkben. Indoklásuk szerint az erdők meg vannak védve, semmi probléma nincs.

Gigantomán természetpusztító fideszes ámokfutás Zemplénben is

2024. április 3.

Hírek

A borsodi település beírná magát a rekordok könyvébe, itt épül ugyanis a világ leghosszabb gyalogos kötélhídja. Világrekordernek szánt 4 milliárdos kötélhíd alatt csupaszították le a hegyet Sátoraljaújhelyen. Ismét bebizonyosodott, hogy természetpusztító  a kiemelt beruházásokról szóló törvényi rendelkezés.

A fidesz polip Sóskúton is

2024. február 5.

Hírek

Fideszes szálak a sóskúti akkumulátorbontót tervező Andrada-csoport körül. Úgy tűnik, a szlovén szakmai befektető nagyon is közeli kapcsolatokat ápol a magyar kormányzati holdudvarral és a külügyi vezetéssel.

A korábban a városoknak szánt 32 milliárd közpénz átkerült egy Mészáros-közeli magántőkealapba

2024. február 1.

Hírek

Csendben lenulláztak egy 30 milliárdos állami programot, a pénz egy magántőkealapban landolt. Néhány évvel a megalapításuk után a süllyesztőben végezték az állam által – eredetileg hosszú távra – életre hívott városi tőkealapok, amelyeket mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) megsegítésére, támogatására hoztak létre 2019-ben és 2020-ban. A cikkre reagált az érintett MFB Invest Zrt.

Orbán nindzsakormánya nemet mond a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára

2023. november 18.

Hírek

Orbán Viktor a Fidesz mai kongresszusán elmondott beszédében hosszan beszélt a zöldpolitikáról. A miniszterelnök szerint a kormány politikája az, hogy nemet mond a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Beszédében kiállt az akkumulátorgyarmatosítás terve mellett, külön megnevezve azokat a településeket, ahol egyébként óriásiak a lakossági tiltakozások a szennyező gyármonstrumok ellen.

Engedély nélkül, fideszes hátszéllel ment a szemétgyűjtés Egyházasharasztiban

2023. október 6.

Hírek

A hatóságok 12 éven át eltűrték a hulladéktárolót. A telepet egy kormánypárti parlamenti képviselő hozta létre. A patkányok után menjen! – ekképp igazít útba Egyházasharaszti központjában egy helybéli férfi, amikor arról kérdezem, merrefelé keressem a falu határában működő hulladéktelepet.

Szigorúan titkos nyílt levél az ostobaságokat állító Orbán Viktornak

2023. október 1.

Hírek

Talán a természettudományos és műszaki ismeretek Orbán videójában is nyilvánvaló hiánya vezetett oda, hogy öles léptekkel haladunk a környezetvédelmi intézményrendszer megsemmisítése felé? Íme Balogh Péter geográfus “szupertitkosnyíltlevele”. Abszurd, hogy szakmai döntések helyett a politika határozza meg, hogy a környezetromboló cégek mentesüljenek-e a környezet pusztításáért járó szankciók alól.

Kisajátítva – Az elmutyizott mórahalmi VI. körzet földjei

2023. szeptember 19.

Hírek

Csaknem félmillió eurónyi uniós pénzt nyert Mórahalom önkormányzata még 2015-ben egy víztározó megépítésére. Az önkormányzat ki is ásatta az egy méter mély, 14 hektáron elterülő gödröt. Azonban a Halászkai Közösségi Víztározónak csak a nevében van víz. Pedig az unió arra adta a pénzt, hogy a Homokhátságon – amelyet már 2020-ban félsivataggá minősített az ENSZ –… Tovább »