Hirdetés

Elsüllyedt a Felicity Ace, a luxusautókat szállító teherhajó, ami február közepén gyulladt ki. Hullámsírban 1900 Audi, 1100 Porsche, 500 Volkswagen, 189 Bentley, és 85 Lamborghini.

A Felicity Ace 220 tengeri mérföldre volt a portugál Azori-szigetektől, mikor először csak 45 fokban megdőlt, majd elsüllyedt – annak ellenére, hogy megpróbálták megmenteni és elvontatni.  Mint arról mi is beszámoltunk, a tűz nagyjából egy hétig éghetett a fedélzeten, de a legénységet már az első nap kimentették.

A vontató- és mentőhajók most a vizet vizsgálják, hogy mekkora szennyezést okozott a 60 ezer tonnás hajó elsüllyedése. A hajótársaság szóvivője szerint egyelőre nem látják nyomát olajszennyezésnek.
Az Automotive News forrásai szerint a Németországból az Egyesült Államokba tartó hajó körülbelül

1900 Audit,
1100 Porschét,
500 Volkswagent,
189 Bentley-t,
és 85 Lamborghinit szállított.

A Volkswagen még nem kommentálta az esetet, de már megkérték a szalonokat, hogy értesítsék a megrendelőket, és a múlt héten azt mondták, hogy az autókat érő károkat fedezi a biztosító. A Russel Group kockázatelemzői szerint ettől függetlenül legalább 155 millióba kerül majd a gyártónak az eset. A hajó rakománya nagyjából 438 millió dollárt érhetett, ebből csak az autók 401 millió dollárt tettek ki.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás