Hirdetés

Favázas, elektromos kerékpár készül Hollandiában. Az e-Bough meghajtásáról 225W-os villanymotor gondoskodik. Speciálisan kezelt tölgyerdőből származik az alapanyaga, melyet aztán olyan eljárásoknak vetnek alá, hogy sokáig ellenálljon az időjárásnak.

Az elektromos járművek egyre nagyobb térhódítása a környezetvédelem szempontjából is előnyős. Borítékolható volt tehát, hogy hamarosan megszületik az első olyan kétkerekű, aminek már a váza is ebben a szellemben készül.

Az e-Bough névre keresztelt járművet Hollandiában gyártják. A megépítéséhez használt tölgyfa speciálisan kezelt erdőkből származik. Ezt aztán megfelelően leápolják a szakemberek, hogy hosszan ellenálljon az időjárásnak. Hátrányai között a tömegét lehet megemlíteni. A faváz ugyanis nehezebb, mint az acélcsőből készült konstrukció. Viszont jobban elnyeli a rázkódásokat, ezért összességében kényelmesebb lehet az utazás. Az e-Bough ennek ellenére nem nevezhető „mountain bike-nak”, inkább egy városi kerékpárnak. 26 és 28 colos átmérőjű kerekekkel lehet választani. A kissé alulméretezett fékrendszer miatt pedig csak megfelelő odafigyelés mellett lehet biztonságosan használni. Meghajtásában egy 225W-os elektromos motor segédkezik, ami 25 km/h-s sebességig képes felgyorsítani a kerékpárt. Az akkumulátorok feltöltése teljes lemerülés esetén 8 órát vesz igénybe. A telepek jó esetben 40 km-es hatótávolságot tudnak szavatolni az e-Bough-nak. Ez persze erősen függ a felhasználás jellegétől.

A 2500 euróba, tehát átszámítva nagyjából 770 000 forintba kerülő jármű egy igen egyszerű műszerfallal érkezik. Ezen beállítható a rásegítés mértéke, illetve nyomon követhető az akkumulátorok töltöttségi szintje-írta az a5.hu.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás