Hirdetés
(X)

Szlovénia úthálózata lehetővé teszi azt, hogy könnyen és gyorsan eljussunk az ország egyik pontjából a másikba személygépjárművel. Mintegy 300 autópályát és hidat vehet igénybe az, aki rendelkezik szlovén autópálya matricával.

A különböző természeti látnivalókat, hegyeket, folyókat és tengerszorosokat sokkal könnyebb megközelíteni kocsival, mint bármilyen más közlekedési eszközzel. A fejlett autópálya-hálózat azonban csakúgy, mint Magyarországon, csak az arra jogosultak számára vehető igénybe. Jó hír azonban, hogy a szlovén autópálya matrica vásárlás könnyen és gyorsan megoldható online az Evignet24 weboldalán keresztül.

A régió egyik legfejlettebb autópálya-hálózatáról van szó

Nem túlzás azt állítani, hogy Szlovénia rendelkezik az egyik legmodernebb autópálya-hálózattal, hossza pedig meghaladja a 600 kilométert. Miközben tempósan suhanhatunk a célállomásunkhoz, megcsodálhatjuk a lenyűgöző szépségű hegyeket, de autózhatunk tavak és a tengerpart mentén is.

Szlovénia nagyvárosai könnyen megközelíthetőek autópálya matricával

Ljubljana, Szlovénia fővárosa közel 50 kilométeres autópálya-hálózattal rendelkezik. A történelmi belvárost így bármelyik irányból könnyen megközelíthetjük, és szemügyre vehetjük testközelből is a Hármas Híd és a Ljubljanica folyó között található pazar városképet.

Délnyugati szomszédunk második legnagyobb városa, Maribor ugyancsak elérhető autópályán keresztül. Látnivalókban ugyancsak bővelkedő településről van szó, a turisták legalább annyira kedvelik, mint Ljubljanát. Akik nem sietnek tovább, és el tudnak tölteni némi időt a városban, azok megkóstolhatják a helyi borkülönlegességeket. A régi borospincék labirintusának atmoszférája magával ragadó.

Egészen a tengerpartig lehet autózni

A tengerparti települések közül Piran és Portoroz a legnépszerűbb. Természetesen ezekhez is vezet autópálya, amik a szlovén autópálya matrica segítségével bátran igénybe vehetők. Piranban barokk stílusú épületek és kis, romantikus sétálóutcák találhatók az óvárosban. Központja a Tartini tér, ahonnan a városka minden pontjába el lehet jutni.

Portoroz, a nyaralók kedvenc városa tele van luxusszállodával és wellnessközponttal. Kaszinókból és tengerparti éttermekből sincs hiány, utóbbiakban meg lehet kóstolni a tenger gyümölcseit. Aki szeretné, autópályán teheti meg a két település közötti távolságot is, átszelve Izolát és Kopert, két ugyancsak lenyűgöző várost.

Mindössze néhány perc alatt meg lehet venni a szlovén autópálya matricát

Az Evignet24 weboldalán a fenti linken keresztül néhány kattintással beszerezhető a szlovén autópálya matrica online. Akár az indulás előtt napokkal is meg lehet vásárolni, így az út során már mindenféle kötöttségtől mentesen lehet négy keréken közlekedni Szlovéniában.

Nyitókép: Bledi-tó a Júliai-Alpokkal

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás