A rovat kizárólagos támogatója

Közpénz milliárdok zavaros eltűnése, a papa szerepe az agrártárcához köthető pénzmosási ügyben, ahol a fia az államtitkár. Nincs itt semmi látnivaló. Hiába család az család, drága Keresztpapa…


„Apuka is jogász, sőt milliárdos üzletember, aki bankoknál kezdte, aztán az ingatlanüzletre váltott. Apát, Nobilis Kristófot (mint életteljesítmény 44 tulajdonosi bejegyzés és 11 további vezetői pozíció) és fiát, Nobilis Mártont (2 tulajdon és további 9 vezetői állás) is tünékeny cégbirodalom veszi/vette körül. Ők jönnek-mennek ebben a gazdasági erdőségben, ahogy kell. Röpködnek az érdekeltségek.
»A vádirat szerint Nagy János, a földügyekért felelős helyettes államtitkár 2019. február közepén egy nem nyilvános előterjesztésből megtudta, hogy a kormány hamarosan megszünteti a Nemzeti Kataszteri Program (NKP) NKft. nevű állami céget. Az ügyészek szerint Nagy [János] úgy döntött, nem várja meg, hogy az NKP számláján maradt milliárdok visszafolyjanak a költségvetésbe, inkább ügyvédi irodákon keresztül kimenekíti a pénzt…«”

Növényorvoslás – élelmezés- és élelmiszerbiztonság
Nobilis Demeter és Nobilis Ágoston vállalkozókról (Kristóf testvérei) még csak említést sem teszek majd, mint a mamáról Nobilisné Lauf Juditról sem, akik Kristóf fiával Nobilis Mártonnal együtt az Opten adatbázisában fellelhetők. Tényeket ott tetszenek találni. Nem mondom, hogy könnyű, de aki keres az talál. Az ő megjelenésük persze esetleges, rész vesznek a vállalkozásokban, ha szükség van rájuk és kilépnek, ha kell. Ma ez hétköznapi vállalkozóéknál. Nobilis Mártonnak már fontos állami feladatai vannak, a vállalkozói tevékenységét tehát feladta. A sikeres vállalkozásokhoz állami háttér is jól jön (lásd Tiborcz és Mészáros körei). Nálunk.
Természetesen kitűnően dolgozik a bőrradír (közben persze nanorészecskék is keletkeznek), de nem mindenkinek jó a hír, csak a bennfenteseknek. Ők időben értesülnek, majd pénzt menekítenek ki tartozás visszafizetés címén. Az utalás címzettje most éppen panamai offshore cég (2007-es svájci bejegyzésű Robson Holding & Finance Corp.), aminek ügykezelője Nobilis Kristóf, a papa. A Robson kedvezményezett partnercégei: a KÁ 2 Kft. és a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. [BIHV]. Nobilis Kristófnak mindkettőben volt korábban érdekeltsége. A volt ebben a szférában nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesz.
A 2003-ban létrehozott KÁ 2 Kft. 2015-ben átalakulás útján megszűnt (jogutód A64 Kft). A megszűnt Kft. ügyvezetője Nobilis Kristóf; vezető tisztségviselő 2005-2010 között a fia, Nobilis Márton.

Nobilis Kristóf Illusztráció: Somogyi Péter (szarvas) / Telex

Szóval a NER utcai fiuk, ahol a gittet a tisztelt érdeklődők rágják, szemlélődnek miközben folyamatosan változik a birodalom.

Itt a mani, hol a mani. Lehet hesszelni. Még véletlenül sem szándékozok ebből a vállalkozásból könyvet írni. Válasszuk ki a ránézésre is teljesen jelentéktelen KÁ 2 Kft-ét. Ez a Hágó-K’68 Kft-ből átalakulással jött létre 2008-ban, majd 2015-ben beolvadt az A64 Kft-be. Az A64 Kft. (Spéder Zoltán közgazdász – igen, lásd Index ügy, Csányi Sándor megbízható embere) 2021-ben került törlésre. Az egymásba gabalyodó cégek bejegyzett céghelye 1051 Budapest, Vigadó tér 3. 3. 4. em. 1. A KÁ 2 Kft. tehát helyet sem váltott, csak nevet. Nobilis Kristóf helyett jött Spéder Zoltán. Alleluja!
A Robson Holding & Finance Corp. kapcsolatos másik kedvezményezett a 2005-ben alakult Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. (Tőkepartner Holding Zrt → Közép- Európai Egészségügyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. → BIHV Zrt.) – nem fogják elhinni – 2020 óta végelszámolás alatt van. A cég (Rolf Theuer → Maróth Gáspár → Spéder Zoltán) székhely 2014-től – ámuljunk – 1051 Budapest, Vigadó tér 3. 3. 4. em. 1. (Véletlenek és csodák már pedig vannak!). Szóval Nobilis megy, Spéder jön. Ez esetben.

[mellesleg: Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Rt. a BIHV rokona. Hajdani iránytói között Nobilis Kristóf, Ungár András (Schmidt Mária férje, Ungár Anna és Ungár Péter apja) és Spéder Zoltán is előfordultak. A 2016. áprilisi 1-jei közgyűlésen a társtulajdonosok, Spéder Zoltánt és Nobilis Kristófot visszahívták az igazgatóságból. Új tagokat a Schmidt-család delegált. Ungár Anna lett az igazgatótanács elnöke, míg férje, Berecz Kristóf az alelnök. A Pió-21 Kft. ügyvezetője szintén Ungár Anna lett és 2018. december 1-jével Berecz Kristófot nevezték ki a BIF vezérigazgatójává. Az elkötelezett zöld Ungár Péter – vegán legyek, ha tévedek – semmit nem tud erről sem, mint talán a természet- és környezetvédelemről]

A változékony (itt a sárga, hol a sárga) magyar vállalkozói birodalomból ügyvédek utalnak és védik a jogainkat, rendezik tartozásunkat a svájci bejegyzésű panamai cégnek. Buzgón törlesztünk, de mit is? Ezt majd a független magyar bíróság felderíti. Polt Péter nevét már szidolozhatjuk, újra ragyogni fog. Tényleg az effajta vállalkozók nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot? Nem fog rájuk szállni a Szuverenitásvédelmi Hivatal nevében Lánczi Tamás?

2024 január 12.én tiltakozók dekorálták ki Lánczi Tamásnak, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének a kapuját kép: 444.hu

A kép cikke: 444.hu

Szóval ez a Nobilis Márton az, aki az ukrán élelmiszer-biztonsággal (ezen keresztül az ukrán környezetvédelemmel) nem elégedett. Ez az ország az, ami szerint Ukrajna azért alkalmatlan EU-tagnak, mert a korrupció meghatározó. Köztünk legyen szólva, meg hogy ’ledominálják’ majd a magyar mezőgazdaságot az EU-ban. Nálunk akkor hogyan is van Nobilisékkal, Spéderrel, az osztrák, svájci és panamai cégekkel? A megszűnt KÁ 2 Kft milyen adósságot törlesztett Panama felé és milyen pénzből. Nyilván ez üzleti titok, semmi közünk hozzá, csak majd bírósági eljárás után. Az egész ügykazal most még a Direkt36 konspirációs teóriája. Mossuk kezeink! Itt sem vagyunk. Az ügyben érdekelt ügyvédi irodák azt mondják, hogy a vád képtelenség. Szerintem is, sőt szerintem az ügy is. Ugyanakkor látok egy prosperáló Nobilis- és Ungár-dinasztiát, továbbá Spéder Zoltánon át Csányi Sándorig vezető szálat, de szerintem ez csak a vesztesek tünékeny képzelődése. Legyintek is rá, nincs itt semmi látnivaló. Hiába család az család, drága Keresztpapa…
Darvas Béla ökotoxikológus professzor

Nyitókép: Nobilis Márton AM államtitkár Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Kapcsolódó anyagok:

Növényorvoslás – élelmezés- és élelmiszerbiztonság

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás