Hirdetés
(X)

Mivel a kutyák köztudottan szeretik a bűzös dolgokat, és előszeretettel hempergőznek meg sárban, porban, sőt akár trágyadombon is, ezért aztán személyes sértésként élik meg, ha a gazdik rájuk akarja tukmálni a fürdést. Vagy legalábbis így viselkednek, mert kevés dolog hasonlít a szabadfogású birkózáshoz annyira, mint a kutyafürdetés.

Ha te magad is küzdesz a négylábúddal, akkor bizonyára örülsz, hogy szembejött veled ez a cikk, amiben azt próbáljuk összeszedni, mivel tudsz egy kis lépéselőnyre szert tenni!

Készülj fel alaposan!

Ha négylábú áll a házhoz, mindenképpen érdemes felkészülni alaposan, így feltétlenül jó ötlet megrendelni az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítés szolgáltatását. Ezzel a lépéssel ugyanis megkönnyíted a kutyád számára a kádba történő besétálást, nem kell megemelned sem, valamint a csúszásgátló réteg miatt még a kutyusod sem fogja magát úgy érezni, mintha jégre lépett volna.

Persze gondosan érdemes ettől függetlenül előkészíteni a terepet, hogy idejében kéznél legyen minden: előre felhígított sampon (kizárólag kutyáknak kifejlesztett szereket használj), fésű, kefe, szivacs, kispohár és természetesen a törölközők.

A legideálisabb, ha lábszárközépig érő vízben fürdeted a kutyádat, és az öblítést nem folyó vízzel, hanem a pohárral teszed meg, hiszen a kutyák java része a folyóvíz láttán azonnal elinalna. 

Ha a fürdetés kész, fontos, hogy alaposan megszárítsd, több törölközőt, sőt akár hajszárítót is bevetve a küzdelembe. Ha ez megvan, jöhetnek a bolha és kullancs elleni cseppek.

Hányszor fürdesd a kutyádat?

Aki már fürdetett problémás kutyát, az szíve szerint talán soha nem fürdetné újra, pedig azért nem árt a tisztálkodás egyetlen kutyának sem.

Fontos, hogy a kutyákat négyhetes koráig semmiképpen, nyolchetes koráig is csak a legszükségesebb esetben lehet fürdetni. Aztán, hogy utána hányszor fürdeted, az már más egyéb tényezőkön is múlik.

Többek között azon, hogy kinti vagy benti a kutyád. A kinti kutyák szőre edzettebb, nekik rosszat tesz a gyakori fürdetés, míg a benti kutyák bőre és szőre sokkal érzékenyebb, őket igény szerint, de legalább havonta egyszer érdemes alaposan megcsutakolni.

Ez talán elsőre nem indokolná a fürdőkádajtó beépítését, de aki már vitt a bejárati ajtótól ölben iszonyat koszos kutyát, az tudja, hogy minden méter számít. Nem mellesleg a saját biztonságodat is szolgálja a kádajtó, hiszen segítségével elkerülheted az oly gyakori fürdőszobai balesetet, így nem akadályoz meg semmi abban, hogy a kutyusoddal hatalmas sétákat tegyetek!

Légy türelmes!

Végezetül egy tanács: a kutyák számára a fürdés hatalmas stressz, légy türelmes, beszélj vele nyugodtan, érezze, hogy bízhat benned, nem lesz baj. 

A jutalmad pedig a fürdés után egy kerge kutya lesz, aki feszültséglevezetés gyanánt egész vicces performanszot fog tolni, ahol aztán mindketten kiereszthetitek a gőzt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás