A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A mai világban, ahol mindenki dobálja ki a szemétbe a termékeket, az ételeket, a ruhákat, a megvásárolt árukat, nagyon nem mindegy, hogy mit veszünk meg, és hogy az mibe van csomagolva. Sajnos a rengeteg internetes rendeléssel egyre nagyobb mértékben növekszik a csomagolóanyagok száma, azok mennyisége, amelyek nagy részben végül úgyis a kukában kötnek ki. A cégeknek ezért fontos ügyelni arra, hogy mit használnak erre, hogyan oldják meg a termékek biztonságban való szállítását.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mit tehetünk akkor, ha e-kereskedelemben tevékenykedünk, de fontos számunkra a környezetünk védelme.

Papír csomagolóanyagok használata

Az egyik legalapvetőbb dolog, hogy ha tehetjük, akkor csakis papír csomagolóanyagokat használunk. Aki számára fontos, hogy a bolygó még évek múlva is élhető legyen, az nem a műanyagot választja sem tömítőanyagként, sem a csomag rögzítésére. A papír ragasztószalag egy alternatív megoldás, hiszen biztosítja, hogy a termék biztonságban elérjen a vásárlóhoz, de mégsem műanyagból készül. 

A logozott-ragasztoszalag.hu termékei között tehát olyan eszközöket is megtalálhatunk, amelyek nem gyakorolnak olyan nagy hatást a környezetre. Ennek köszönhetően kevesebb hulladék keletkezik, hiszen a papír mehet a szelektívbe, de ha mégsem oda kerül, akkor is könnyebben lebomlik. Ugyanez elmondható a tömítőanyagokról, amik kapcsán szintén bőven akad alternatíva arra, hogy a törékeny termékeket megóvjuk, amíg a vevőhöz érnek.

A papír ragasztószalagok

Aki számára tehát fontos a környezetvédelem, akkor annak mindenképpen érdemes ezt a megoldást választania. A papír ragasztószalagok nemcsak csomagolási célokra használhatóak, hiszen számos más alkalmazás esetében is szóba jöhetnek. Sokszor otthoni környezetben van rájuk szükség, esetleg irodában. Szinte végtelen a felhasználási lehetősége, tehát egy sokoldalú, mégis környezetbarát kellékről van szó.

Környezetvédelmi szempontból előnyös lehet, hiszen a felhasználásuk könnyű és megbízható. A papírból és akril ragasztóval készült logózott megoldások főleg a csomagok és a dobozok biztonságos lezárására alkalmasak. Az e-kereskedelemben ma már nagy szerepe van annak, hogy egy termék milyen formában, milyen csomagolással ér el a vásárlóhoz. Nem szabad tehát szemet hunyni efelett az apróság felett sem.

Milyen előnyei vannak?

Ezek kifejezetten azok számára lettek megtervezve, akiknek fontos a bolygó megóvása. Maximum két színű nyomással, 50 mm szélességben és 50 méter hosszúságú változatban készítik el. Ideálisak kisebb kartoncsomagolások lezárására, hiszen könnyen használhatóak a szokásos kézi adagolókkal.

A papíralapú termékek természetes középbarna papírból készülnek. Ehhez adnak vízbázisú akril ragasztót, amely a különböző hőmérsékleti körülmények között is megfelelő biztonságot nyújt a csomag számára. A ragasztás után 2-4 órával éri el a végső záróerejét, onnantól fogva mehet is a vásárló irányába.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás