A rovat kizárólagos támogatója

Az elmúlt időszakban mind a televíziós híradásokat, mind a közösségi média felületeit a koronavírusról szóló hírek uralják. Sajnos egyre több bejegyzés tanúskodik az emberekben keltett félelem és pánik megerősödéséről, amely hatására a lakosság fejvesztett élelmiszer- és gyógyszervásárlásba kezd. Azonban a kialakult helyzetre a leghatásosabb gyógyír, ha egy időre mindenki visszavonul otthona kényelmébe és biztonságába, és mellőzi a társas megmozdulásokat.

Azonban mennyire kell szigorú korlátok közé szorítani az otthonmaradás jelenségét? Hogyan képes rá az, akinek kutyája van és mondjuk egy kert vagy erkély nélküli panellakásban él? Velük mi a helyzet? Ők hogyan oldják meg?

Koronavírus és kockázatai

Eddigi információk alapján elmondhatjuk, hogy kiskedvencünk nem lehet a koronavírus áldozata, azonban mi magunk könnyen átadhatjuk a kórt másnak, anélkül, hogy tudatában lennénk fertőzöttségünknek, vagy könnyen elkaphatjuk egy ugyanígy vélekedő társunktól egyaránt. Nagyon fontos, hogy ne csak önmagunk, hanem mások megóvására is gondoljunk. Azonban azt se felejtsük el, hogy a vírussal való megküzdés érdekében is szükségünk van a friss levegőre és a természetben töltött időre. 

Mindez nem csak kutyánk egészségének és fittségének megőrzése érdekében kifejezetten hasznos, hanem saját immunrendszerünk támogatása végett egyaránt. Testileg és lelkileg felfrissül az ember, ha a természetben mozog. Azonban fontos, hogy a sétához keress egy olyan helyszínt, ahol kevés ember mozog, ha mégis találkoznál valakivel, akkor tartsd a távolságot.

Járj nyitott szemmel és maradj tudatos!

Nem szabad hagyni, hogy magával ragadjon a valós vagy éppen valótlan és kiszínezett hírekkel teli áradat, próbálj meg nem aggódni és kivonni magadat az online világból. Abban az esetben, ha feszült és túlontúl aggodalmas vagy, kutyád azonnal megérzi magasfokú érzékenysége miatt, és ezzel nem csak a saját, de az ő egészségi állapotának is ártasz. Mivel a jelenlegi állapot hosszú ideig el fog még tartani, így érdemes kialakítanod egy napi rutint, és meghatározni azt az időszakot, amit munkával töltesz és azt, amit a kedvenceddel.

Ez idő alatt is gondolkodhatsz felelősségteljesen és nyújthatsz segítséget az arra rászorulóknak. A Zöld Eb Egyesület létrehozott egy olyan önkéntes hálózatot, amelynek te is tagja lehetsz. Abban az esetben, ha valamelyik embertársunk nem képes ellátni kutyája szükségleteit, mivel beteg vagy súlyosan veszélyeztetett, akkor segíts rajta.

Ne feledd, ne pánikolj, gondolkodj észszerűen saját magad és kutyusod egészségének megőrzése érdekében. Amennyiben mégis szeretnél megnyugtató és pozitív hangvételű bejegyzéseket olvasni arról, hogy hogyan éld meg az előtted álló időszakot, akkor keresd fel a Kutyabarát Magazin weboldalát, ahol számos hasznos cikket olvashatsz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás