Nálunk is megjelent a koronavírus új variánsa

2023. augusztus 26.

Hírek

Magyarországon is azonosították a koronavírus új variánsát, az Erist – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Az új variánst humán megbetegedésekről azonosították laboratóriumi mintákból.

WHO: vége a koronavírus miatti vészhelyzetnek

2023. május 5.

Hírek

A Covid-19 miatti globális egészségügyi vészhelyzetnek több mint három évvel a kihirdetése után vége, közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az egész világot letaroló koronavírus első esetét a kínai Vuhan városában észlelték 2019 végén. A nemzetközi koronavírus-járvány 676 millió megbetegedést, valamint 6,8 millió haláleset okozott.

Az omikron globális veszélye továbbra is nagyon nagy

2022. január 27.

Hírek

Az új típusú koronavírus omikron változata továbbra is nagyon veszélyes –  figyelmeztetett heti kiadványában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután az új típusú koronavírus omikron változatával megfertőződöttek száma újabb rekordokat döntött a múlt héten.

Hongkongban leölik a hörcsögöket

2022. január 20.

Hírek

Begyűjtik tulajdonosaiktól a hörcsögöket Hongkongban, és leölik az állatokat, miután egy állatkereskedésben 11 rágcsálónál mutatták ki a koronavírus jelentétét. Mintegy kétezer hörcsögöt ölhetnek le a hongkongi hatóságok a következő napokban, és ezekre az állatokra mostantól importtilalmat vetnek ki  – számolt be a Business Insider. A lap azt írta, a városvezetés felszólította a lakosságot, szolgáltassák be háziállatként… Tovább »

Jövőre már több lesz a kövér, mint az éhező gyermek a világban

2021. december 7.

Hírek

Amióta létezik az emberiség, a gyermekek alultápláltsága összességében mindig nagyobb probléma volt, mint a túlsúlyuk, jövőre azonban ez valószínűleg megváltozik. Legalábbis az Economist a 2022-es tendenciákat beharangozó cikksorozatában arról ír, hogy szinte biztosan előáll jövőre ez a példátlan helyzet.

Egyre többen szorulnak humanitárius segítségre

2021. december 4.

Hírek

A világon minden 29 emberből egy humanitárius segélyre szorul, a szenvedők száma rohamosan nő a klímaváltozás, a koronavírus-járvány és a fegyveres konfliktusok miatt, a pénzszűkében lévő segélyszervezetek pedig alig képesek lépést tartani ezzel a növekedéssel. Jövőre várhatóan 274 millió ember szorul majd humanitárius segélyre, ami 17 %-kal több mint ahányan 2020-ban voltak.

Három hópárduc pusztult el koronavírusban

2021. november 15.

Hírek

Koronavírus-betegség következtében a napokban elpusztult három hópárduc a nebraskai Lincoln Gyermek Állatkertben. Az ember által megfertőzött vadállatok továbbadják társaiknak a vírust!

Vajon ki ismerheti a Covid forrását?

2021. október 31.

Hírek

Az amerikai hírszerzés szerint talán sosem tudjuk meg az igazságot a koronavírus eredetével kapcsolatban. A szakértők között nézeteltérés van abban, melyik verzió a valószínűbb.