A rovat kizárólagos támogatója

A zöld ügynél nagyobb sikerügy nincs ma Magyarországon. Új boldogságmodell kell! Radikalizálni kell a közbeszédet! Az a helyzet, hogy ha sok kis zöld ügyet meg is nyerünk, de a nagy meccset elvesztjük, akkor cseszhetjük. Fel kell gyorsítani a politikai döntéshozatalt a zöld irányban, mert ha ez nekünk nem megy, akkor felgyorsítják ezt a természeti katasztrófák.

Hevesi Flóra Greenpeace sajtófőnök; Stumpf András újságíró Válasz Online; Boros Tamás politikai elemző Egyensúly Intézet és Mező János Bálint a Greenpeace Magyarország igazgatója

Többek között e mondatok is elhangzottak a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóján augusztus 28-án Keszthelyen. A hogyan szólhat a 2022-es választás a zöld jövőnkről? A klíma- és ökológiai válság a politikában c. panelbeszélgetést Hevesi Flóra, a Greenpeace sajtófőnöke moderálta, beszélgetőtársai voltak– Boros Tamás politikai elemző az Egyensúly Intézettől, Stumpf András a Válasz Online újságírója, és Mező János Bálint a Greenpeace Magyarország igazgatója.
Mai podcastunk e beszélgetés Sarkadi Péter által szerkesztett, rövidített változata.

Mekkora Magyarországon a zöld szavazóbázis?

Jövőre az országgyűlési választásokon közösen döntünk arról, merre menjen tovább Magyarország. Hogyan érhetjük el együtt, hogy a 2022-es választási kampányban kiemelt fontosságot kapjon a klíma- és ökológiai válság kezelése? Mi a zöld mozgalom teendője annak érdekében, hogy a jövő tavasszal megválasztandó kormány intézkedéseivel ne tetézze tovább a válságot, hanem csökkentse azt és a lakosság számára elviselhetővé tegye a válsághelyzetből fakadó megváltozott klimatikus körülményeket? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat a Greenpeace panelbeszélgetése.


Szeretnéd, ha beszélnének rólad? Eredményeidről, szervezetedről, cégedről, tevékenységedről, programjaidról, termékeidről, szolgáltatásaidról?
Indíts podcastot – mi elkészítjük.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás