Hirdetés

Az eljegyzési gyűrű kiválasztását számos tényező befolyásolhatja. Ilyenek lehetnek a pénzügyi lehetőségek, a gyűrű anyaga, stílusa, és a benne foglalt kő tulajdonságai. Lássuk, hogy hogyan válasszuk ki az ideális darabot.

Mennyi az annyi?

Az egyik leglényegesebb szempont, hogy mennyit szánunk a gyűrűre. Nagyon fontos, hogy legalább egy felső összeghatárt meghatározzunk a gyűrű keresésekor, hiszen egyrészt nem lenne jó, ha nagyon megterhelné a költségvetést. Másrészt ma már eljegyzési gyűrűt kaphatunk 10.000 forinttól egészen a csillagos égig. Ha nincs meghatározva egy keret, akkor jó esély van rá, hogy végtelen számú gyűrűt is megnézhetünk, míg ha tudjuk, hogy mennyiből gazdálkodunk, jóval kevesebb a mozgástér. Még így is megvan az esélye, hogy egy fokkal drágább szekcióban találjuk meg az ideálisat, de azért nyújt egy támpontot mind nekünk, mind pedig az ékszerésznek.

A gyűrű stílusa, anyaga

A gyűrű stílusa az egyik legnehezebb pont, mivel férfiként kell kiválasztani a gyűrűt, ami a leendő menyasszonynak tetszeni fog. Ehhez mindenképp szükséges, hogy kellően ismerjük a másikat, hiszen fontos, hogy a gyűrű passzoljon a személyiségéhez és a stílusához egyaránt. Ebben sokat segíthet, ha megfigyeljük, hogy milyen ruhákat hord, milyen színeket részesít előnyben. A habitusát már feltételezhetően ismerjük egy ideje, így ezzel a részével könnyebb dolgunk lesz. Éppen ezért érdemes átgondolni, hogy milyen legyen a gyűrű anyaga – arany, ezüst, palládium vagy platina – színe (sárga arany, fehér vagy éppen vörös arany) és természetesen nagyon fontos, hogy milyen legyen benne a kő.

A drágakő

Az első ponttól jelentősen függ a drágakő megválasztása. Főleg azért, mert bár elsődlegesen a gyémántot preferálja mindenki, de ettől függetlenül nem mindenki engedheti meg magának. Valljuk be, van az az árfekvés, ahol nehéz valódi gyémántot csempészni az eljegyzési gyűrűbe. Ezeknek a gyűrűknek lehet óriási segítségére a cirkónia, mivel kinézetre nagyon hasonlít a gyémántra, ám árfekvésben egy világ választja el őket.

Olyan is előfordulhat, hogy a választott hölgy inkább a színeket kedveli, így ők sem maradhatnak ideális kő nélkül. Nekik való főleg a színezett gyémánt, vagy pedig a különböző más drágakő, mint amilyen a rubin, a topáz, az akvamarin, a zafír vagy a smaragd. Ezek mindegyike gyönyörű, és főleg különleges eljegyzési gyűrűt eredményez.

Színes köves gyűrűk az eljegyzesigyuru.hu-nál is megtalálhatók!

Mint írtuk, a gyémánt a legnépszerűbb, bár ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet választunk. A legjobb minőséget a gyémántok osztályozásával kaphatjuk meg, amiknél fő szempont a kő színe, tisztasága, tömege és csiszolása.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás