Hirdetés

A világ egyik legnagyobb napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalata hamarosan elkezdi kivezetni a műanyag flakonokat a hajápolási termékénél. Ezzel ugyan nem szüntetik meg teljesen a műanyag használatát, de nagyságrendekkel csökkentik azt. A samponokat és egyéb hajápoló szereket nemsokára már csak újratölthető tasakokban lehet megvenni, otthonra pedig újrahasznosítható alumínium tartókat kínálnak.

A Procter & Gamble Beauty Európában bevezeti első újrafelhasználható és újratölthető alumínium csomagolását a Head&Shouders, Pantene, Herbal Essences és Aussie termékeire.

Hasonló megoldást már régóta használnak az iparágban, például a folyékony szappanoknál, ahol a keményebb, tartósabb műanyagból készült pumpás otthoni adagolókat elvileg elég csak egyszer megvenni, majd a szappant utántöltő tasakokban is haza lehet vinni.

A cég a tervek szerint már 2021-ben elkezdi az átállást az utántöltéses verzióra, és az ígéret szerint minden hajápolási termékénél megteszi ezt, ami azért fontos, mert a P&G azok közé a szereplők közé tartozik, amelyek a méretük következtében tényleg jelentős műanyaghulladék-csökkenést tudnak elérni az iparágban. A cég becslései szerint csak ezzel a lépéssel már jövőre 300 millió flakonnal csökken a hulladék mennyisége.

Mivel a tényleges otthoni sampontárolók ezúttal alumíniumból fognak készülni, az újrahasznosítás szempontjából ez egy fokkal jobb lehet, mint a jelenleg használt kemény, vastag műanyagok.

Néhány további példa a P&G Beauty eddig elért legfontosabb eredményeire:

A vállalat támogatja a #BecrueltyFree törekvéseket, és nyíltan megosztja alkalmazott technológiáit, programjait és azokat a folyamatokat, amelyek segíthetnek a szépségiparnak nagyobb és pozitívabb hatást elérnie az egész világon. A vállalat 420 millió dollárt fektetett be állatkísérletek nélküli módszerek kidolgozásába, amelyeket egyébként az egész világon használnak. A vállalt hajápolási márkái, a Herbal Essences, Aussie, Bear Fruits és a Secret dezodorok PETA tanúsítvánnyal ellátott állatkísérlet-mentes termékek.

Együttműködése a brit Royal Botanic Gardens, Kew szervezettel lehetővé tette az élvonalbeli botanikai vívmányok használatát a Herbal Essences termékeknél, amelyek minimum 90% növényi eredetű összetevőket tartalmaznak. Minden Herbal Essences sampon és balzsam növényi összetevőit az intézet hitelesíti, a P&G Beauty pedig biztosítja, hogy minden növény fenntartható termesztésből származzon.

A Head&Shoulders bevezette a TerraCycle vállalattal együttműködésben bevezette a világ első, óceáni, tengerparti strandokról összegyűjtött, műanyag hulladékból előállított, újrahasznosítható samponos flakonját. Ez volt az első lépés a tengerparti műanyag hulladék újrahasznosítására.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás