Hirdetés

Ángyán József egy 2015 őszén, az Átlátszó által rendezett kerekasztal beszélgetés végén fejtegette, hogy miként is működött a második Orbán-kormány, melynek ő is államtitkára volt. Vágtalan videófelvételen beszél arról, miként verte át Orbán a 2010-es választások előtt.

A kormány tagjainak kiválasztásánál szerinte csak nyolc-tíz embert nevez meg a miniszterelnök, és a gazdasági érdekcsoportok delegálják a kormánytagok java részét. Beszélt arról is, hogy miként került ő be a kormányba, és mikor látta meg azt, hogy Orbán eltér az eredetileg megbeszélt iránytól.

A fordulópontot a földbérleti pályázatok jelentették, amelyeknek már a kiírása előtt hirtelen kialakult Mészáros Lőrinc uradalma. A nyugalmazott professzor szerint nem menet közben változhatott meg Orbán stratégiája, hanem mást mondott neki, mint amit a földekkel már akkor is tervezett.

A volt államtitkár szerint rá csak azért volt szükség, mert a hatalomért folyó versenyben kellettek a vidéki szavazatok, amiket ő tudott hozni a Fidesznek. Ha tudta volna, hogy átverik, nem vágott volna bele egy ilyen kalandba.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás