Hirdetés
greenfo/MTI

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az elektromos autók számára töltőállomásként funkcionál, LED világítása révén villamos energiát takarít meg, infokommunikációs háttere pedig ingyenes vezeték nélküli internet elérést biztosít.

Az oszlopra térfigyelő kamerát és segélyhívót is építettek, az információk a főváros II. kerületének rendőrkapitányságára futnak be. Budapest preferált helyszín az ehhez hasonló fejlesztések számára, egy valódi világváros – mondta el Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke a főváros első intelligens közvilágítási oszlopának átadásán.

Az intelligens közvilágítási oszlop a különböző plusz szolgáltatásaival még újdonságnak számít Magyarországon, összeállításában közreműködött az ELMŰ-ÉMÁSZ, a T-Systems Magyarország Zrt., a BDK Kft. és a Hofeka Kft. – jegyezte meg az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke. A közvilágítási oszlop prototípus, amely nemcsak a főváros, hanem az eszközt kifejlesztő cégek számára is új még, de a fejlesztés már a jövő városáról szól – közölte Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere. Arról is beszámolt, hogy az elektromos autók a II. kerület minden parkolási övezetében ingyen parkolhatnak november 12-től, valamint azt is elmondta, hogy az intelligens közvilágítási oszlop révén ingyenesen elérhető Wi-fit a T-Systems szolgáltatja.

 A főváros első intelligens közvilágítási oszlopa az átadóján a budapesti II. kerületi Lövőház utca és Margit körút sarkán 2015. november 12-én. Fotó: Marjai János / MTI A főváros első intelligens közvilágítási oszlopa az átadóján a budapesti II. kerületi Lövőház utca és Margit körút sarkán 2015. november 12-én. Fotó: Marjai János / MTI

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója megjegyezte: az okos város koncepciójának terjesztése érdekében fontos, hogy a fővárosban minél több helyen legyen intelligens közvilágítási oszlop. Hangsúlyozta: az infokommunikációs jövő energiatakarékosan lesz igazán élhető.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás