Hirdetés

Továbbra is nagy érdeklődés övezi a magyar önkormányzatok részéről az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása programot, melynek újabb – második – meghirdetett pályázati ciklusához kapcsolódóan a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2021. február 23.-án tartott tájékoztatót a GreenDependent Intézet közreműködésével.

Az eseményen 70 – megyei, települési és kerületi – önkormányzat, fejlesztési csoport illetve civil szervezet képviseltette magát. Az online rendezvényen az EUCF programot és a program keretében meghirdetett pályázati lehetőség részleteit mutattuk be. Mivel az első pályázati fordulóban nagy sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok, ezért a webinárium során a nyertes magyar települések és települési konzorciumok is bemutatták az általuk tervezett projekteket illetve megosztották a pályázatírással kapcsolatban szerzett hasznos tapasztalatokat.

Az EUCF program második pályázati ciklusa 2021. március 29.- 2021. május 31. között áll nyitva. Ezt követően még további két alkalommal, 2021. október-november illetve 2022. május-június során nyílik lehetőség pályázat benyújtására. A nyertes önkormányzatok és konzorciumok 60.000 eurós forráshoz jutnak, melynek segítségével a település(ek) – az energiaátmenet és a megújuló energia felhasználását elősegítő – beruházási koncepciókat dolgozhatnak ki. A kiírás nemcsak városok számára elérhető; azon települések, falvak konzorciumai is indulhatnak.

A lehetőség hiánypótló, hiszen komoly forrást teremt a települések által tervezett nagyívű energetikai projektek megalapozására, részletes és időben történő előkészítésére. Az Éghajlatvédelmi Szövetség és a szakértőként közreműködő GreenDependent intézet arra biztatja a megyei és települési önkormányzatokat, hogy használják ki a lehetőséget helyi – energetikai, klímavédelmi téren hozott – stratégiai terveik, vállalásaik megvalósításához!

A webináriumon Vadovics Kristóf, a GreenDependent Intézet ügyvezető igazgatója részletes tájékozatást nyújtott a pályázati felhívásról; az előadás  ezen a linken érhető el.

A 2021. február 23.-án lezajlott webinárium videofelvétele:

Az eddig lezajlott két webinárium során felmerült kérdésekre adott válaszok ezen a linken olvashatók: http://intezet.greendependent.org/hu/EUCF-GYIK

Az EUCF programmal kapcsolatosan megjelent korábbi hírek itt találhatóak: http://eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/polgarmesterek-szovetsege

További fontos információk a programmal kapcsolatban: http://intezet.greendependent.org/hu/node/556

Az EUCF program központi, angol nyelvű honlapja: https://www.eucityfacility.eu/home.html

Bővebb felvilágosítás
Lajtmann Csaba – Éghajlatvédelmi Szövetség
30 232 6658 – lajtmann@gmail.com

Vadovics Kristóf – GreenDependent Intézet
20 512 1886 – ce.hungary@eucityfacility.eu

Az EUCF projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 864212 szerződés keretében.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás