Hirdetés
greenfo/MTI

A kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó, továbbá a központosított közbeszerzésre feljogosított szervezetek az év második felétől meghatározott körben csak zöld közbeszerzéseket kezdeményezhetnek.

A meghatározott kör a következő: kommunikációs eszközök, információtechnológiai rendszerek, irodatechnikai berendezések, irodabútorok, papírtermékek, irodaszerek, gépjárművek és üzemanyagok. Más szervezetek, illetve cégek önként csatlakozhatnak a zöld közbeszerzéshez, ha ezt megteszik, kedvezményt kapnak a hirdetmények ellenőrzési díjából.

Az ilyen közbeszerzéseknél nem választható ki nyertesnek a legolcsóbb ajánlat, kizárólag az összességében legelőnyösebb lehet a nyertes. Az értékelendő szempontok között pedig legalább egy környezetvédelminek is kell lennie. Ilyen szempont lehet például az építési-bontási hulladék újrafelhasználása, csökkentett anyag- és energiafogyasztás, csökkentett károsanyag-kibocsátás, illetve a keletkező hulladékok mennyiségének csökkentése.  A  rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás