Elfogadta a kormány az ötéves zöld közbeszerzési stratégiát

2022. december 27.

Hírek

A legfrissebb Magyar Közlöny alapján a kormány elfogadja a “Magyarország zöld közbeszerzési stratégiája 2022–2027” című dokumentumban foglaltakat, illetve egy sor teendőt is állít ennek megfelelően a különböző területek miniszterei számára. Magyarország zöld közbeszerzési stratégiájáról (2022–2027), valamint a végrehajtásához szükséges egyes intézkedésekről is megjelentek a teendők a Magyar Közlönyben, ez alapján többek között: A Kormány elfogadja a Magyarország… Tovább »

Az osztrák kormány önmagán kezdi a klímavédelmet.

2021. június 26.

Hírek

Miközben itthon kormányon a Fidesz tudomást sem vesz az egyre súlyosabb klímaválságról, és helyette újabb és újabb iszonyat káros konfliktusokat generál az EU-val, a szomszédban már gőzerővel dolgoznak a 2040-re (!) kitűzött klímasemlegesség elérésén. És szuper, amit csinálnak.

Európai Uniós jó gyakorlatok a fenntarthatóság érdekében

2019. június 05.

Helyszín: Müpa Budapest, Komor Marcell u. 1

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Kolléga! A Közbeszerzési Hatóság a Környezetvédelmi világnap alkalmából kétnapos nemzetközi konferenciát rendez „Kihívások a fenntartható közbeszerzésekben – Nemzetközi konferencia” címmel.

Fenntartható közbeszerzésekkel a jövő generációjáért

2018. május 24.

Helyszín: 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Sajtótájékoztatók

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt célja, hogy a közbeszerzési eljárások keretében Magyarországon olyan létesítmények valósuljanak meg, és olyan termékeket és szolgáltatásokat szerezzenek be, amelyek jövőbe mutató megoldásokat alkalmaznak, hogy hosszú távon, környezetkímélő módon legyenek használhatók.

Napkorona bajnokok – díjazták a legfenntarthatóbb önkormányzatokat

2016. április 17.

Hírek

Összesen 3600 megawattóra megújuló energiával gazdagították az országot, és évi 3500 tonna szén-dioxidtól mentesítették a környezetet azok a hazai önkormányzatok, akik az Energiaklub 2015/2016-os, fenntartató települési versenyein szerepeltek. Ez hatásában olyan, mintha 5000 háztartás egy éven át nem használna áramot.

Zöld szempontok érvényesítése a beszerzésekben – workshop3

2013. május 30. - 2013. május 31.

Helyszín: 5000 Szolnok, Városmajor u. 23.

Programok

Zöld szempontok érvényesítése a beszerzésekben – Buy Smart+ workshopok A Buy Smart+ projekt keretében megvalósuló workshopon a résztvevők elsajátítják a környezetbarát beszerzés alapgondolatait, a főbb termékcsoportokban az energiahatékony termékek és szolgáltatások kiválasztásának módszereit, valamint a zöld szempontok beillesztésének lehetőségeit a beszerzési folyamatok egyes lépcsőibe. A „Zöld szempontok érvényesítése a beszerzésekben” workshop célja, hogy a beszerző… Tovább »

Még éretlen a zöld közbeszerzési rendelet

2013. január 31.

Hírek

A zöld közbeszerzési rendelet társadalmi egyeztetésre bocsátott változata a mostani formájában nem nagyon segíti a középületek energiahatékonyságát: a kazánok vásárlására nem vonatkozik és nem érvényes az önkormányzati épületekre sem. Ha a Kormány orvosolja a hibákat, akkor sikeres is lehet a zöld közbeszerzés.

Júliustól jöhet a zöld közbeszerzés

2013. január 10.

Hírek

A kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó, továbbá a központosított közbeszerzésre feljogosított szervezetek az év második felétől meghatározott körben csak zöld közbeszerzéseket kezdeményezhetnek.

Közbeszerzéstől is zöldül vissza az Apple

2012. július 14.

Hírek

Újra csatlakozik az Apple az EPEAT-hoz, ahhoz a rendszerhez, amelynek feladata, hogy az elektronikai termékeket környezetvédelmi szempontból értékelje – jelentette be a cupertinói cég alelnöke.