Hirdetés

Sárga a Kossuth tér, kopasz a Szabadság tér, kínosan kockás az Erzsébet tér. Budapest nem a díszburkolat lerakásában igazán tehetségtelen, hanem a gyep gondozásában.

Hiába a füvesítés, az automata locsolórendszer, a végeredmény ugyanaz: csapadékos május után már június első napjaiban tönkrement a zöld.

kossuth-ter-fu-nelkul.jpg

Kossuth tér

Az összesen 25 milliárd forintért átépített Kossuth tér minden füves részén 3-4 méteres körökben kiégett, elsárgult a gyep. Tűző napon, slaggal próbálják locsolgatni, menteni a menthetőt – teljesen reménytelenül.

Az Erzsébet tér Akvárium Klub felőli oldalát rohamtempóban újították fel, az országgyűlési választásokra időzítve. A munkára 2,5 milliárd forint közpénzt költöttek, a gyep már most tönkrement. Ráadásul valószínű, hogy erről nem az intenzív használat tehet, hiszen jól láthatóan sávonként különböző mértékben száradt ki a gyepszőnyeg.

szabter_godor.jpg

Az Erzsébet tér felújított része

Siralmas a zöldfelület a tér óriáskerék felőli oldalán, évek óta senki sem veszi a fáradtságot, hogy a tönkretett zöldfelületet rendbe tegye. A SzigetEye szervezőitől pedig csak az eredeti állapot helyreállítását lehet elvárni, azt is csak az általuk használt területen.

erszebet-ter-fu-nelkul.jpg

Erzsébet tér óriáskerék felőli oldala

A Szabadság téri fűnek az V. kerületi önkormányzat saját rendezvényei adták meg a kegyelemdöfést. Amit a kutyák meghagytak, azt a koncertlátogatók taposták ki. De nem is ez a baj, hanem az, hogy a rendezvény után nem raknak rendet maguk után. És ha az önkormányzat ilyen hanyag a rábízott köztulajdonnal, nem várhatja el, hogy a területeit használók tisztességesek legyenek.

szabadsag-ter-fu-nelkul.jpg
Szabadság tér

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás