Hirdetés

Agrár-környezetgazdálkodási támogatások: Mészáros Lőrinc és L. Simon László cégei igen, nemzeti parkok nem. Alig csengett le a botrány a nemzeti parkok földjeinek NFA-hoz helyezése körül – melyet végül sikerült megakadályozni, máris újabb támadást indított a kormány a természeti örökségünket kezelő nemzeti parkok ellen.

Mégiscsak tönkreteszik a nemzeti parkokat.

Az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) pályázatok nyerteseinek június 9-én a Miniszterelnökség honlapján nyilvánosságra került listáján hiába keressük a nemzeti parkokat, mert nem nyertek… Megtaláljuk viszont a botrányos állami földbérleti pályázatok legnagyobb nyerteseit: Mészáros Lőrinc felcsúti Búzakalász 66 Kft-jét, a Csákvári Mg. Zrt-t., valamint L. Simon László "Simon és Simon" Mezőgazdasági Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft.-jét – áll az Élőlánc Magyarországért közleményében.

Az Agrár-környezetgazdálkodási Program nyerteseinek listája (1,8 MB pdf.)  elég körülményesen böngészhető, hiszen sem a nevek, sem a települések nincsenek ABC sorrendben – lehet, hogy nem véletlenül.

Az Agrár-környezetgazdálkodási Programban (AKG) kifizethető összegeket kimondottan a környezetvédelmet, természetvédelmet szolgáló gazdálkodás megerősítésére biztosítja az EU – az európai adófizetők pénzéből. Szakmailag, jogilag, morálisan és politikailag egyaránt elfogadhatatlan, hogy pont azok a szervezetek nem kapnak ebből a forrásból, melyek a természetvédelem legfontosabb intézményei.

A költségvetésük jelentős részét adó AKG-s támogatások eltérítése „halálos ítélet” a nemzeti parkokra. A döntést nem a szakminisztérium, hanem Lázár János miniszterelnöksége hozta meg – Orbán Viktor ide helyezte át a vidékfejlesztési forrásokat.

"A földi élet jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e cselekedni." Sir David Attenborough

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás