A Fidesz és a Mi Hazánk együtt mondanak nemet a magyar erdők megvédésére

2024. április 16.

Hírek

Ma a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában a fideszes többség és a Mi Hazánk képviselője is leszavazta az LMP indítványát, ami megtiltotta volna a gazdasági célú fakitermelést az őshonos fafajú védett erdőkben. Indoklásuk szerint az erdők meg vannak védve, semmi probléma nincs.

Új igazgató az Őrségi Nemzeti Park élén

2024. január 10.

Hírek

2024. január elsejétől, elődje nyugállományba vonulását követően Dr. Németh Csaba igazgató, korábbi általános igazgatóhelyettes vezeti az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságot.

Leváltották a Menczer Tamásnak visszaszóló nemzeti parki vezetőt

2024. január 4.

Hírek

Leváltották a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki Menczer Tamás külügyi államtitkár ellenállása ellenére sem akart újra keresztet a fokozottan védett Nagy-Szénásra. Vajon politikai bosszú, vagy valamilyen NER mutyi lehet a háttérben?

Rendkívüli évet zárt a hazai természetvédelem

2023. december 30.

Hírek

Hazánkban az elmúlt 13 évben eddig soha nem látott volumenben valósultak meg természetvédelmi beruházások, hiszen a 10 nemzeti parkunk 1240 munkatársával 90 milliárd forint összértékben hajtott végre fejlesztéseket, amellyel 300 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

Tovább csorbítja a természetvédelmet az Orbán kormány

2023. május 28.

Hírek

Miközben Nagy István agrárminiszter Balatonfüreden átadta a Pro Natura díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és Miniszteri Elismerő Okleveleket, a hivatalos kommünikében mélyen hallgattak a természetvédelmet érintő 10 %-os leépítéstől.

Védjük meg a nemzeti parkjainkat!

2023. május 24.

Hírek

Ma van az európai nemzeti parkok napja. Magyarország 10 nemzeti parkkal büszkélkedhet, vagyis büszkélkedhetne, ha nem azt látnánk, hogy az elmúlt 13 évben a nemzeti parkok szisztematikus leépítése zajlik.

Aggódik a nemzeti parki természetvédelemért a jövő nemzedékek szószólója

2023. május 9.

Hírek

Az elmúlt években sorra látogatta meg a hazai parkokat Dr. Bándi Gyula. Személyes tapasztalatai, és a stábja többhavi munkájának eredménye a “nemzet közös örökségébe tartozó értékek nemzeti park igazgatóságok által történő megőrzéséről” készített alapjogi összefoglaló, melyet most publikáltak.

Az Orbán kormány leépítésre készül a nemzeti parkokban?

2023. május 8.

Hírek

A zöldhatóságot gyakorlatilag lenullázták az elmúlt 13 évben, a még megmaradt természetvédelem a nemzeti parkra tehető, ahol most nem megerősített hírek szerint 135 munkatárstól válnának meg. Parkjaink éves költségvetése kb. 20 milliárd forint, nemrég Orbán Viktor veje, Tiborcz István ingatlanalapjaiba 58 milliárd forintot játszott át az állam.

Ötven éves a Hortobágyi Nemzeti Park

2023. május 6.

Hírek

A természeti örökség megőrzése érdekében az elmúlt 12 évben Magyarországon több mint 90 milliárd forintnyi természetvédelmi beruházás jött létre – mondta az agrárminiszter a Hortobágyon, az ország első nemzeti parkja alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.