A rovat kizárólagos támogatója

Talán ismét az önkormányzati kampány miatt nehezen érthető okokból szétkaptak egy utcát a Vérmező szélén, bár nem volt rá semmilyen sürgető ok. A Budapest I. kerületi Mikó utca Vérmező melletti szakaszáról van szó- írta és fotózta egyik olvasónk. Írja meg, fotózza le, és küldje el ÖN is ha környezetszennyezést/ környezetpusztítást lát, vagy éppen valami pozitívumba botlik.

Sejthetően odébbteszik a járdaszegélyeket: az úttest így még kevésbé lesz szemben az Attila út túloldalán folytatódó utca középvonalával, ezáltal a jelzőlámpás csomópontban az eddiginél is jobban össze fognak gabalyodni a nagy ívben kanyarodó járművek.

Önöknek azonban a fák veszélyeztetettsége miatt írok. Az egyik képemen a Krisztina körúttól második, kalodázatlanul hagyott fa sérülése látszik, a többin pedig az Attila úthoz közeli fák egyre durvább gyökérsérülése illetve a "kitermelt" gyökerek. A fák károsodása mellett a törzshöz ennyire közel eső gyökérpusztítás kétségessé teszi az amúgy jó állapotú fák állékonyságát- írta Walthier Tamás olvasónk.

Mikó utcai fák veszélyben Mikó utcai fák veszélyben
A képre kattintva galéria nyílik.

Egy másik olvasónk – Karay Zsófia – az elmúlt egy hónap történéseit gyűjtötte kronológiai sorrendbe:

2014.08.04-én a Krisztina krt-tól számított második hársfa törzsét 1,50 m magasságig sittel és törmelékkel temették be. Az eltávolítás során megsértették 0,50 m hosszban a fa kérgét. 1,70 m magasságban emberfej méretű foltban eltávolították a kérget, a többit felhasították. Az indokolatlanul okozott sérülés szándékos volt. A sebeket nem kezelték.

2014.08.12-én a hatalmas bitumenmaró erőgép három hársfának a fél koronáját letépte.

2014.08.20-án a viharos szél a hanyagul hátra hagyott bitumenes közúzalékot szétterítette a körynyéken.

2014.08.27-én a járdaszegélyt eltávolították. A betonzúzó légkalapáccsal szétrombolták a fák gyökerét.

Az ütemtervre való hivatkozás azt jelenti, hogy a fák elleni offenzívát előre megfontolt szándékkal követték el. A munkálatokat megelőzően – gazolás fedőnevű akció keretében – fellazították a fa tányérjában levő talajt, belekavarva a kommunális hulladékot és a gombafertőzött leveleket. Ezt követően a fellazított talajba belekeverték a bitumenes kőzúzalékot.

Írja meg, fotózza le ÖN is ha környezetszennyezést/ környezetpusztítást lát, vagy éppen valami pozitívumba botlik.
Elküldheti a szöveget, és a csatolt képeket az info@greenfo.hu címre, vagy feltöltheti a honlapunkra itt >>> ekkor a híreknél jelenik meg. (céges bemutatókat, reklámcikkeket fizetett hirdetésként közlünk!)
De rövid szöveggel a Zöld szemmel rovatunkba is beküldheti itt >>>.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás