A rovat kizárólagos támogatója

Döntött a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága a Mocsárosdűlő maradék területének védettségéről. A III. kerület jelenlegi és korábbi polgármestere is kezdeményezte Mocsárosdűlő zöldövezeti besorolását. A fővárosi önkormányzat klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottsága döntött az óbudai terület teljes védettségéről.

A kerületi önkormányzatunk azt a 2017-es határozatát, amely a Mocsárosdűlő egy részének beépítéséről szólt, megsemmisítette, és kezdeményezte még december 20-án a fővárosnál, hogy legyen újabb zöldítés a Mocsárosdűlőn. A hosszú nevű fővárosi bizottság döntött arról, hogy támogatja a kezdeményezésünket, és éppen ezért új rendezési terv születik, amely még jelentősebb területek zöldítését fogja a Mocsárosdűlőn megvalósítani – mondta Kiss László, a III. kerület polgármestere az InfoRádiónak.

“A kerületi önkormányzatunk azt a 2017-es határozatát, amely a Mocsárosdűlő egy részének beépítéséről szólt, megsemmisítette, és kezdeményezte még december 20-án a fővárosnál, hogy legyen újabb zöldítés a Mocsárosdűlőn.

A hosszú nevű fővárosi bizottság döntött arról, hogy támogatja a kezdeményezésünket, és éppen ezért új rendezési terv születik, amely még jelentősebb területek zöldítését fogja Mocsárosdűlőn megvalósítani” – jelentette ki Kiss László.

Korábban Bús Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, egykori óbudai polgármester ezzel szemben a közösségi oldalán azt írta, hogy a fővárosi bizottság az ő kezdeményezésének köszönhetően adhatja meg a maradék területnek a teljes zöldövezeti besorolást. Bús Balázs szerint bár a javaslatát tavaly októberben nem vették napirendre, a kirobbant városházi botrány után a III. kerületi önkormányzat megszavazta a Mocsárosdűlő megvédésére irányuló javaslatát, amelyről most a fővárosi testület is határozott.

Mocsárosdűlő google térkép forrás: mocsarosegyesulet.hu

“Van még egy 30 hektáros terület, amiről továbbra is lakópark-beépítési terveket hallani, ez az, amit kezdeményeztem a főpolgármesternél, hogy soroljuk át zöldbe. Szerintem fontos, hogy az egész 90 hektár továbbra is zöldterület maradjon” – fogalmazott az InfoRádiónak Bús Bús Balázs.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa, a hat ellenzéki párt közös országgyűlési képviselő-jelöltje idő közben arról beszélt, hogy a kerület előző polgármestere ingatlanfejlesztést tervezett a Mocsárosdülőben. Bús Balázs viszont korábban az InfoRádiónak azt mondta, hogy a korábbi városvezetés nem akart építkezni.

Januárban Bardóczi Sándor, a Városháza főtájépítésze az InfoRádiónak megerősítette, hogy a Fővárosi Önkormányzat sem tervez építkezést a Mocsárosdülő területén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás