Hirdetés
Forrás: euronews

Németország azt tervezi, hogy jelentősen megnöveli a nyár elején bevezetett kedvezményes tömegközlekedési bérlet árát.
A 9 eurós bérletet kísérletként vezették be, hogy rábírják az embereket a tömegközlekedés használatára, most pedig azt tervezik, hogy az árát havi 49 euróra emelik.  A közlekedési szakértők világszerte nyomon követték a kísérleti projekteket és számos elemző tanulmány született a témában.

Az érdekvédő szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy a havi bérletek áremelkedése milliókat zár ki az utazásból, többségükben olyanokat, akik egyébként is a megélhetési költségek drasztikus emelkedésével küzdenek. Mivel a 49 eurót nem tartják megfizethető összegnek, egy évi 365 euróba kerülő bérletet javasolnak.

A környezetvédők inkább attól tartanak, hogy az ár nem lesz elég alacsony ahhoz, hogy átcsábítsa az embereket az autókból. További nehézségnek látják, hogy a vidéki szolgáltatási színvonal sokak számára megnehezíti a tömegközlekedésre való átállást.

Az új jegy várhatóan mintegy 3 milliárd euróba kerül majd az adófizetőknek, a költségeit egyenlő arányban osztják meg a szövetségi kormány és az tartományok között. Bevezetése januárra várható.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás