Hirdetés

Egy izraeli székhelyű startup cég azt tűzte ki célul maga elé, hogy a nagyüzemi állattartást olyan bioreaktorokkal váltaná fel, melyek sejt alapú húst képesek előállítani, ellátva ezzel az amerikai fogyasztókat.

A Future Meat Technologies 2022. év végére megkezdené az amerikai éttermek részére a mesterségesen előállított hús árusítását. A cég, a világ első sejt alapú húselőállító üzeme, mely naponta akár 500 kg húst képes megtermelni.

Rom Kshuk, a cég vezérigazgatója elmondása szerint a legfőbb céljuk a kapacitásnövelés és a költségcsökkentés volt annak érdekében, hogy kereskedelmileg életképes terméket szolgáltathassanak.

A tenyésztett húsipar mely az élő vágóhídi állatok helyett, marha és csirke fehérjét is képes előállítani, sejttermeléssel, ma már 75 vállalatot foglal magában és piacra is dobták termékeiket Szingapúrban, ahol az Eat Just vállalat éttermeiben a világon elsőként megkóstolhatjuk a mesterségesen előállított húsból készült ételeket.

A kezdeti próbálkozások során 99%-kal sikerült csökkenteni a költségeket, mely 2030-ra akár 25 milliárd dollár bevételt is prognosztizálhat. A startup, melynek létesítménye Izraelben, Rehovot városában található, csirke-, sertés-, bárány és marhahús előállítására is képes labor körülmények között.

A Future Meat Technologies célközönsége elsősorban a világ legnagyobb húst fogyasztó társadalma, az Amerikai Egyesült Államok de terveik között szerepel hogy Európában és Kínában is bemutassák termékeiket a fogyasztóknak.

A vezérigazgató elmondta “Célunk a költségek folyamatos csökkentése. A lényeg nem a prémium hús előállítása hanem, hogy alternatívát nyújtsunk a hústermelésre.”

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás