A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Utólag általában bánják, hogy ezek az alapvető tárgyak kimaradtak a csomagjukból.

Jellemző, hogy szinte minden tapasztalatlanabb vadász elfeledkezik néhány igazán fontos dologról, amit később hiányol a hegytetőn, vagy az erdő közepén. De aggodalomra semmi ok: most elmondjuk, milyen termékekkel vár a vadászbolt, amiket feltétlenül magunkkal kell vinnünk.

Túlélő takaró

Nem számít, milyen típusú vadászatot folytatsz, mindig legyen egy túlélő takaró a vadászcsomagban! Szinte semmi súlya, és alig foglal helyet. Ha késő estig követsz egy állatot, és tábort kell verned, nagyon fogsz örülni, hogy nálad van.

Távolságmérő

A távolságmérő kicsi és meglehetősen könnyű. Vadászat közben nélkülözhetetlen, hiszen a használatával válik megállapíthatóvá, mikor tudsz  etikusan lőni! Ha például látod, hogy nem tudod leteríteni a mező másik oldalán álló jávorszarvast, akkor ez felelőtlen lövés lenne, ami potenciálisan megsebesítheti az állatot.

Szemeteszsákok

A szemeteszsákok mindig jó szolgálatot tesznek a vadak felvágásakor. Ha azonban egy nyúlnál nagyobb állatot lősz ki, akkor érdemes speciális vadászzsákokba fektetni. A szemeteszsákok ugyanis nagyobb valószínűséggel szakadnak el, ha nehéz húsdarabokkal vannak megtöltve. A vadászzsákok ezzel szemben akár újra is használhatók.

Zseblámpa

Ha olyan állatra vadászol, ami a naplemente közeledtével jön elő, jó eséllyel az éjszakába nyúlóan követed majd. Célszerű egy nagy fényerejű zseblámpát is beszerezned, hogy a sötétben is lásd a környezetedet.

Babatörlőkendő

A babatörlőkendők sok mindenre használhatók, például, ha az erdőben mosdóba kell menned, vagy evés előtt meg akarod tisztítani a kezedet a sártól. Akkor is jól jönnek, ha meg kell tisztítanod a késed, és le kell törölnöd magadról az izzadtságot vagy egy állat vérét.

Öngyújtó

Mindig okos dolog öngyújtót hordani magadnál, mert soha nem tudhatod, mikor lehet szükséged rá. Például tüzet kell raknod, mert lement a nap, miközben egy állatot követtél, és úgy döntöttél, hogy felhagysz vele éjszakára. Az is elképzelhető, hogy megsérülsz, és valahogyan fel kell hívnod magadra a figyelmet.

Gumikesztyű

A gumikesztyű nélkülözhetetlen viselet, bármilyen állattal is van dolgod. Soha nem tudhatod, milyen baktériumokat vagy parazitákat hordoz egy állat! Ha a legkisebb karcolás is van a kezeden, már érintkezésbe kerülhetsz velük. Dobj be két vagy három pár gumikesztyűt is a táskádba, hogy biztosan legyen nálad egy extra, ha valamelyik eltűnne.

Tok a vadászati engedélynek

Tedd a vadászati ​​engedélyedet műanyag zacskóba, hogy megóvd az időjárás viszontagságaitól! Az semmiképp sem jönne jól, ha elkapna egy vadőr, amikor a vadászati ​​engedélyed éppen elázott, és ezért olvashatatlan.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás