A rovat kizárólagos támogatója

A turizmus a világ legkörnyezetterhelőbb iparágává nőtte ki magát. Ezért fontos, hogy ismerjük a szelídebb turisztikai lehetőségeket, a magyar vidék természeti- és kulturális kincseit. Ön hogyan szeretne pihenni? Véleményét várja a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége zöld porta kérdőívvel.

Közel négyezer falusi szálláshely létezik már Magyarországon, ennek több mint negyede rendelkezik is a Nemzeti Tanúsító Védjeggyel (napraforgó).

Mi is az a Zöld Porta? 
A Zöld Porta olyan vidéki szálláshely, amely a látogatók kiszolgálása során a helyi erőforrások használatát részesíti előnyben, helyi
termékekre, foglalkoztatásra és a helyi piacra épít. Lehetőség szerint kerüli a nagyipari termékek és természetidegen eszközök használatát.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) 19 megyei szervezetének segítségével fogja össze és koordinálja a hazai falusi turizmusban tevékenykedő szolgáltatókat, látja el érdekképviseletüket és marketingtevékenységével segíti népszerűsítésüket. A szállásadók további szakosodást vállalhatnak, hogy jobban elérjék célcsoportjukat. Így a jövőben sokszor találkozunk majd a következő elnevezésekkel: Egészségporta, Kerekes székes porta, Gyermekbarát porta, Boros porta, Zöld Porta, stb.

Szeretnénk-e több környezetbarát szálláshelyet Magyarországon?

A FATOSZ munkájához elengedhetetlen a magyar lakosság véleményének, igényének az ismerete, ezért kérjük, töltse ki az 5 perces kérdőívet. Határidő: 2013.10.19. 24.00 óra.
 

 

Kapcsolódó anyagok:

Zöld Porta: fenntartható szálláshely minősítés a vidéki turisztikai szolgáltatók körében

Ismét kerestük a jövőt

Falusi turizmus a környezetvédelem szolgálatában!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás