Hirdetés

Nagyon sok embernek fogalma sincs, mit is jelent, amikor azt hallja, hogy Zehnder technológia. Ez egy olyan innovatív megoldásokat jelentő épületgépészeti “fogalom”, aminek kellően nagy múltja van Európa-szerte, és most Magyarországon is lehetőség adódik arra, hogy alaposan megismerjük.

A cégről

A Zehnder cég egy svájci eredetű, épületgépészeti megoldásokat kínáló vállalat. Élen járnak a zárt terek (irodaházak, lakóházak, raktárak) szellőztetésében szellőztetőrendszereikkel, valamint szintén piacvezetők a formatervezett radiátorok gyártásában és eladásában is. Évtizedek óta nyerik el a különféle kiváló minősítéseket, díjakat, innovatív fejlesztéseiknek és az energiahatékony berendezéseiknek köszönhetően. Ez azért fontos, mert évről évre szigorodnak az épületgépészettel, épület energetikával foglalkozó szabályozások, amiknek eleget kell tenni.

Magas színvonalú szolgáltatás nyújtásával is foglalkozik. Ezen szolgáltatások igen széles körben mozognak a teljes tervezésen át, a kivitelezésig, sőt, utólagos bővítésben is közreműködőként lépnek fel. Legyen szó bővítésről vagy teljes átalakításról, megfelelő elemeket, alkatrészeket mindig fel tudnak használni a folyamat közben, hiszen termékeik kompatibilisek a korábbi verziókkal.

A technológia

Az épületek egyes helyiségei a különböző évszakokban mindig friss levegőhöz, kellő hűvöshöz vagy finom meleg hőmérséklethez juthatnak a Zehnder technológiáinak segítségével. Csendesen működő berendezések, így nem zavarják a munkájukban serénykedőket, sem pedig az épp éjszakai alvókat. Annyit vesznek észre csak az emberek, hogy a levegő friss, évszaknak megfelelő a hőmérséklete, így a munka hatékonyabb, az éjszakai alvás sokkal pihentetőbb lesz.

A rendszer télen a hideg levegőt felmelegíti, ezzel mintegy 40%-os fűtés megtakarítást érhetünk el. Nyáron pedig a meleg levegőt hűti le, így nem lesz szükség légkondicionáló berendezésre. Jobb hatásfokkal dolgozik, nem lesz semmivel sem magasabb az áramszámlánk, pedig a gépeszet a nap 24 órájában működni fog, miközben megszünteti az állott levegőt, tartja az optimális hőmérsékletet, segíti a megfelelő páratartalmat szintbe hozni, hogy ne legyen páralecsapódás. Ez ugyanis egyet jelentene a penészfoltok megjelenésével, aminek spórái rövid és hosszú távon károsak az emberi szervezetre.

Előreláthatólag annyit lehet tudni, hogy 2020-ig egy új ház építésekor szigorodnak az energetikai előírások, tehát a Zehnder mérnökei már évek óta azon dolgoznak, hogy ezen előírásoknak maradéktalanul megfeleljenek a berendezéseik. Tehát akik a Zehnder hővisszanyerős szellőztetőrendszer mellett döntenek, azok biztosak lehetnek abban, hogy egy olyan rendszert választottak, amely energiahatékony, jövőbe mutató megoldásokat rejt, egészséget hoz az életébe hosszú távon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás