Hirdetés

Négy mélygarázst is építenének a budai Vár alá a minisztériumok odaköltöztetése miatt – mondta L. Simon László államtitkár a Heti Válasznak.

Egy mélygarázs már épült a Várkert Bazárnál, de lesz még egy a lovarda helyén, amelyet lift kötne össze a Miniszterelnökséggel. Lesz egy garázs a Szabó Ilonka utcában is, amely a Pénzügyminisztériumot és helyi lakosokat fog kiszolgálni, de a hegy másik oldalán is építenének egyet a Belügyminisztériumnak.
A politikus szerint a minisztériumok költözése miatt a Vár gépkocsiforgalma ugyanakkor nem fog megnőni.

Korábban több neves szakember is kilépett a Hauszmann-bizottságból, így tiltakozva a kormányzati tervek ellen.

 
 

Lemondtak a Horthy-korszak kulisszáinak idétlen visszaépítése miatt
 

Lemondtak a Horthy-korszak kulisszáinak idétlen visszaépítése miatt

Lemond tagságáról a budai várnegyed és várpalota felújítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három tagja, mert szerintük a kormány folyamatosan figyelmen kívül hagyja a testület véleményét a fejlesztési tervek kialakításakor.

Csomay Zsófia építész, Lővei Pál művészettörténész és Schneller István építész-urbanista Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek küldte el lemondó levelét, melyben azt írják: egyenesen bűn a várnegyed egész nemzetet szolgáló, sikeres kulturális-tudományos hasznosításával szemben, hogy kitelepítik a kulturális és tudományos intézményeket, helyükbe pedig oda nem való kormányzati funkciókat helyeznek.

 

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás