Hirdetés
Főpolgármesteri Hivatal sajtóközlemény

A Fővárosi Önkormányzat költségvetési túlélőcsomagjához szorosan hozzátartozik, hogy az általa fenntartott intézmények és kizárólagos tulajdonában álló vállalatok – melyek közt a kulturális élet országos ékköveit is megtaláljuk – gyarapítani tudják a közvagyont. Ennek egyik eleme, hogy a FÁNK új jegyárképzési stratégiát állított fel.

Az új jegyárrendszerrel is az egyik legolcsóbb állatkert marad a budapesti, családi jegyek széles kínálata szociálpolitikusokat megszégyenítő érzékenységgel alkotta meg a különböző méretű családokra szabott jegyárkedvezmény-rendszerét. A menedzsment – gyermekek számától függetlenül – gondolt az egyszülős családokra. A nagycsaládosok még négy gyermekkel is mindössze egyetlen jegy megvásárlásával tudnak belépni, történjen a belépés egy vagy két felnőttel.

Az Állatkert a Koronavírus-járvány okozta gazdasági-társadalmi válság okán bevezetett jegyáremelési moratórium feloldását követően sem emelt jegyárat, évek óta elmaradott lépést pótol annak érdekében, hogy a jövőben stabilabb pénzügyi lábakat teremtsen önmaga számára. Ez jelentősen növeli az intézmény mozgásterét annak érdekében, hogy fejlesztéseket valósítsanak meg az állatok és növények jóléte, valamint a látogatói élmény érdekében. A FÁNK azzal segíti Budapest Főváros Önkormányzatát, hogy fejlesztései, jókarbantartási kötelezettségei saját büdzséből megvalósíthatóvá válnak, hatalmasat lép előre ezzel a Kert és a fenntartó is.

A bérletek árai radikálisan, 46 százalékkal csökkennek.

Eddig közel 8 belépőjegy árával ért fel a bérlet, míg most mindössze 3 belépőjegy árával egyenlő, nagy előnye, hogy nem naptári évre, hanem 365 napra szól. Az Állatkert új vezetését dicséri, hogy mindez olyan új jegy- és bérletárakkal megvalósíthatóvá válik, hogy azok a legtöbb vidéki állatkert jegyárait sem érik majd utol. Az intézmény szakmai, oktatási és kulturális tevékenységi köre mindeközben folyamatosan bővül: az állatkert különböző korosztályokra szabott közösségi élményekkel és programokkal várja a látogatókat – méltóan a Kert elmúlt 176 éves történelméhez és jelenéhez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás