A rovat kizárólagos támogatója

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők! Nemsokára hadsereg érkezik Tatára. Minden évben jönnek, bejelentett lakcím alapján tartózkodási engedélyük van.

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Tata Város Önkormányzati Képviselők!
Magyarország 100 évvel ezelőtt jelentős területet, gyönyörű területeket veszített. Trianon fájó seb minden magyarnak, amit meg nem történtté tenni már nem lehet. Emlékére állított rengeteg emlékhelynél minden évben lehajtott fejjel megemlékezünk. Most Tata város lakói felett kötöttek megállapodásokat, titkos paktumokat. Most Tata városa veszít el egy jelentős területet. A hely szépségéről, tatai lakosok és az itt megfordult turisták számára levő jelentőségéről most nem is beszélnék. Nem véletlenül szemelte ki a T. Beruházó sem. Tata lakosságának egy része, Magyarország lakosságának egy része és országhatáron kívül élők egy része is döbbenten figyelik a fejleményeket. Állítólag ez a csoport a lármás kisebbség, a semmire kellő, akadékoskodó, természetvédő banda, akik útját állják a fejlődésnek. És ők azok, akik meg akarják hiúsítani a projektet, a fejlődést gátolják szemben a csendes többség akaratával.

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők jelenleg az Önök szavaival élve van egy lármás kisebb csapat. Ez a csapat most is szép létszámmal rendelkezik, akik Tata kincseit igyekeznek megőrizni. Ezt a kisebb csapatot nem érzik számottevő erőnek, sőt inkább jót nevetnek rajtunk Önök és a T. Beruházó képviselői/rajongói is. A használt stílus, hangnem elkeserítő, nyilatkozataik – már ha megszólalnak – lekezelő. Tisztelt Polgármester Úr elszomorító, hogy többszöri kérés ellenére sem határolódott el az ilyen megnyilvánulásoktól. Egyébként nem is értem miért kell kérni. Jó politikusként ez magától értetődő lenne…… A lármás kisebbség az Önök szemében össze – vissza kapkod, valótlanságokat állít, kötözködik. Az Önök szemében politikai erők akarják felhasználni az ügyet mondvacsinált okokra hivatkozva.

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők Tata városa gyönyörű turisztikai célpont, melynek megőrzésére rengeteg időt, erőt fordítottak Önök is.
Rengeteg hatástanulmány, szabályozási terv készült, melyek következményeként Tata számos címmel rendelkezik. Kijelentéseik alapján Önök most az eddig írásba foglalt szabályokat felrúgják, egészen más szempontok szerint nézik a fejlődés útját. Sutba vágják az elért eredményeket. Nem Tata lakosságának próbálnak kedvezni, nem az évről évre nagyobb létszámmal ide látogató turistáknak, hanem bizonyos gazdasági köröknek és a szálloda majdani lakóinak, akiknek számát nem akarom lebecsülni, de biztos kevesebb, mint aki csalódni fog Tata vonzerejében és inkább máshova megy.

Tisztelt Polgármester Úr Ön a szállodát egy zsilipként vizionálta, mely egy gyönyörű város és a csodás természet találkozási pontja. Az, hogy ezért a csodás természet milyen árat fizet, az mellékes. Nem beszélve arról, hogy két gyönyörű hely között egy monstrum, ami inkább a pokol kapujára hasonlítana…

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők! Nemsokára hadsereg érkezik Tatára. Minden évben jönnek, bejelentett lakcím alapján tartózkodási engedélyük van. Ez az engedély a Ramsari egyezmény, a hadsereg pedig a vadliba sereg. Ők meglátják ezt a bizonyos zsilipet és lehet, hogy azt mondják nem ilyen helyre vágynak. A bájos kisvárosból, a csendes természeti környezetből egy kivilágított, Las Vegasi Casinóra emlékeztető hely lett. Megjegyzem, lehet, hogy Las Vegasban ezért nincsenek is vadlibák….. Kaszál József tanácsos Úr eléggé furcsa stílusban emlékeztette Tata lakosságát, hogy amikor az átkos rendszerben a pártemberek és a külföldi vadászok halomra lőtték a vadlibákat, de azok a veszély ellenére mégsem mentek el. Miért mennének most el? Szálloda nem olyan veszélyes hely…… Bár most gond, hogy a vadlibák jelenlétét figyelembe kell venni. A természetnek, a lakosságnak van egy tűréshatára, ami nem politikai tényező, hanem a lakóhely, a környezet iránti szeretet, óvó gondoskodás.

Tata lakosainak egy része, Magyarország lakosainak egy része pártállástól függetlenül aggódik Tatáért. És a hangjukat egyre hangosabban hallatják……

A csendes többség pedig csak figyel. Nagy része még nem döntötte el, hogy hova álljon. Hangos kisebbséghez nemsokára hadsereggel erősítés érkezik. A vadlibákkal kiegészülve nagyon hangos többséggé válik, melyet csak erővel lehet majd legyőzni, a vadliba hadsereg elkergetésével, megsemmisítésével. Kaszál Úr álma valóra válik, a gondot okozó vadliba sereg eltűnik. De velük együtt a rengeteg elért eredmény is!!! Ha a politikai, gazdasági erő legyőzi a hangos kisebbséget, elveszítjük területeinket, értékeinket, akkor a megsemmisülő eredmény, a sok áldozatul esett vadliba, elpusztult növény után Tatán több ezer emlékhelyet lehet majd állítani. Az emlékhelyek előtt évről évre lehajtott fejjel gyerekkorunk emlékeire gondolhatunk, és aztán emelt fővel tovább mehetünk. És Önök? Számot vetnének a szállodával elért eredményekkel és a természetben bekövetkezett károkban? Lehajtott fejjel emlékeznének a veszteségekre, áldozatokra? Emelt fővel tovább mennének???????????????????????????

Kérem biztosítsák Tata lakosainak és az ide látogató turistáknak, hogy továbbra is a meglévő eredményeket élvezhessék, később pedig megmutathassák gyermekeiknek, unokáiknak. Kérem mérlegeljenek reálisan mi jobb: pár ember szórakozásának biztosítása beígért pár millió forint fejében – melynél sokkal többet veszít a város a fesztiválok elmaradása miatt -, vagy választópolgáraik elégedetlensége a múlt örökségeinek rombolása miatt. Kérem biztosítsák, hogy ilyen monumentális, nagyra törő, de kockázati befektetés megvalósítása helyett jelenlegi előírások meghagyása, esetleges szigorítása mellett környezetbe illő módon, akár helyi vállalkozók bevonásával, akár más alternatívák megvalósításával rendezzék a területet.
Tisztelettel Németh Zoltán tatai lakos

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás