Hirdetés

Mi a közös bennük: Zero Waste az iskolákban, Kuka(cool)túra, Meseösvény Piknik, „Zöld Bíróság, „Szemétszörny” és „Cigarettacsikk akvárium”?  Itt kiderül.

A 2019. évi Európai Hulladékcsökkentési Héten az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a nemzeti koordinátori feladatokat ellátó Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemeted!” szlogennel megvalósított hazai akciók közül valamennyi kategóriában tett javaslatot a nemzetközi zsűri számára. A hazai első helyezettek a közeljövőben megrendezendő ünnepség keretében vehetik át a kategórianyerteseket megillető nyereményeket és okleveleket.

A tavaly november 16-24. között meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban 30 ország összesen több mint 16570 akciója vett részt, melyhez Magyarország 410 szemléletformáló, hulladékcsökkentésre ösztönző gyakorlattal kapcsolódott. Ebből a mezőnyből kerültek jelölésre országonként a kategórianyertesek és a nemzetközi zsűri a jelölések alapján várhatóan 2020 júniusában dönt az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díj nyerteseiről. Ebben a versenyben remélhetőleg sikerrel indulnak most is a magyar akciófejlesztők, hiszen a Hét keretében évek óta sikerül díjat, vagy döntős helyezést elérniük. A mostani Hét nemzetközi fotópályázatán például a hódmezővásárhelyi Klímanócskák projekt került be a finalisták közé.
RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás