Hirdetés

A Mindenegyüttmegy Egyesület tavaly óta egy izgalmas, két évig tartó nemzetközi, „Öko-járőrök a környezetvédelmi célokért” című projektben vesz részt négy másik országgal – Horvátországgal, Szerbiával, Észak-Macedóniával és Olaszországgal együttműködésben. Ennek keretében 14 és 18 év közötti fiatalok számára készítünk egy nyolc modulból álló, környezetvédelmi témájú, a formális oktatás keretein kívül tanítható tananyagot. Az ismeretanyagokról kézikönyv is készül, valamint kifejlesztünk és megvalósítunk egy online játékot is (nyomtatott változattal egyaránt), amely kedvcsinálóként ösztönzi a fiatalokat a kihívásokkal kapcsolatos civil fellépésekre a környezet és az éghajlatváltozás területén. A modulok olyan témákat dolgoznak fel, mint a biodiverzitás megőrzésének fontossága, az ökoszisztéma védelme, az energiahatékonyság, a hulladék-újrahasznosítás, a víz védelme, valamint a fenntartható mezőgazdaság és élelem-önrendelkezés.

A modulok próba-tanítása már zajlik, a Budapest School terényi Zöld Iskolájában. A diákok egy-egy modul oktatása során egy 3-4 órás aktív, ismeretanyagot és gyakorlati feladatokat egyaránt tartalmazó programon vehetnek részt, amely segíti őket a korunkban tapasztalható környezetvédelmi és fenntarthatósági problémák tudatosításában, konkrét cselekvési tippekkel oldja bennük az úgynevezett “klímaszorongást”, és erősíti az együttműködési, problémamegoldási képességeiket is.

A Mindenegyüttmegy Egyesület célja, hogy a próba-tanítást követően több oktatási intézményben is terjeszthessük ezt a tudásanyagot, konkrét, fiataloknak szóló programok, szakkörök, illetve táborok keretén belül.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás