Hirdetés

Egy megosztó, ám hatékonynak tűnő kezdeményezés a dél-amerikai őslakosok, és a nekik otthont adó esőerdők megmentéséért.

Have Sex. Save the World – ez a címe annak a figyelemfelhívó dokumentumfilmnek, amelynek szereplői a tiszta és szabad szerelmet hirdetik a természettel való (új) harmónia jegyében. A produkció mögött álló, 2004-ben Leona Johansson és Tommy Hol Ellingsen által alapított Fuck For Forest (FFF) nevű norvég civil szervezet saját bevallása szerint is a világ egyik legbizarrabb, nem konvencionális alapítványa. Célja, "felszabadítani a lelkünket, újraéleszteni kapcsolatunkat a természettel, önmagunkkal és a bolygónkkal".

Ennek érdekében azonban egy nem mindennapi eszközt választott a szervezet: négy aktivistájuk hathatós közreműködésével közel másfél órás "házi pornót" forgattak 2012-ben, Berlintől az Amazonasig, amely online értékesítéséből befolyt összeget a dél-amerikai esőerdők természetvédelmi projektjeire fordítják. Ez tehát az adományszerzés egy megosztó, ám vitathatatlanul kreatív módja, ráadásul – ahogy Leona fogalmaz -, ők nem is használják a produkcióra a "pornográfia" kifejezést, "ez sokkal inkább egy dokumentumfilm, vagy egy természetprogram az emberi szexualitásról a modern világban".

A polgárpukkasztás hatékony módja az adományszerzésnek >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás