A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 24.hu

A rendőrség őrizetbe vette Greta Thunberg klímavédő aktivistát egy németországi falu előtt tartott tüntetésen.

Thunberg aktivistákkal együtt tiltakozott, hogy megakadályozzák az elhagyatott Lützerath falu lerombolását egy szénbánya bővítése miatt. A rendőrség a Reutersnek elmondta, hogy az aktivista egy olyan csoport tagja volt, amely a Garzweiler 2 bánya párkánya felé rohant, ez pedig veszélyes.

A rendőrség a Reutersnek azt is elmondta, hogy egy férfi beugrott a bányába. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz Thunberggel vagy a csoporttal, amellyel együtt letartóztatták. A tüntetés szervezői szerint körülbelül 35 ezren vettek részt szombaton, a rendőrség szerint ez a szám inkább a 15 ezret közelíti. Németország ígéretet tett arra, hogy 2030-ig fokozatosan kivonul a széntüzelésből. Lützerath várhatóan az utolsó falu lesz, amelyet a garzweileri lignitbánya miatt lerombolnak – írja a BBC.

Két napja írtuk, hogy összecsaptak a tüntetők és a rohamrendőrség tagjai a németországi Lützerathnál, ahol napok óta tartanak a tiltakozások a kiürített falu ledózerolása és lignitbányává alakítása ellen A rendőrség egy ponton elveszítette az irányítást, verekedés alakult ki, és a tüntetők áttörték a rendőrsorfalat.

Ceaușescu Korábban: Románia elnöke falurombolását másolják a németek az energiahiányra hivatkozva

Nyitókép:  Greta Tunberget rendőrök viszik el Lützerath mellett 2023 01 17. kép: Roberto Pfeil DPA / AFP

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás