A rovat kizárólagos támogatója

2018 október 10-én este a Művészetek Palotájában adták át – immár kilencedik alkalommal – az Ozone Zöld-Díjakat. Mi is részesei voltunk!

Immáron kilencedik alkalommal rendezte meg országosan elismert, rangos versenyét az OzoneTv. A díjazásnak – a Zöldunió által delegált előzsűri tagjaként – főszerkesztőnk is részese volt.
Az egyetlen „zöld" tematikájú hazai televíziós csatorna, az OzoneTv olyan magánszemélyeket, óvodákat – iskolákat, civil szervezeteket és vállalatokat keresett, akik számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért működésük és hétköznapi életük során arra törekednek, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.
Az évről-évre egyre népszerűbb, és egyre többek által követett környezettudatos gondolkodásmód idén rekordszámú résztvevőt vonzott az október 10-i díjátadóra a Müpába, ahol barátságos légkörben ünnepelhettük meg már 9-ik alkalommal a fenntartható fejlődés fontosságát és eredményeit.
Portálunk főszerkesztője Sarkadi Péter a Zöldunió által delegált előzsűri tagjaként segítette a zsűri munkáját, valamint a “Zöld Aktivista” különdíj nyertesének kiválasztásában is szerepet vállalt.
A Zöldunió – az OzoneTv stratégiai partnereként – ismét elfogadta a megtisztelő felkérést, hogy médiaportfólió tagjai közül delegálja azokat a zöld portál főszerkesztőket, akik az Előzsűri tagjaként a nyertesek kiválasztási folyamatában megteszik értékeléseiket a Zsűri számára.

Az Ozone Zöld Díj 2018 évi előzsűri tagjai: Doró Viktória (Recity), Fehér Balázs (Tiszta Jövő), Ladányi Roland (Don’t waste it!), Sarkadi Péter (Greenfo), Vígh Léna (Zöld Újság), és Kiss Ádám József (ecolounge, Zöldunió ceo).

A nyertesek személyéről az Ozone Zöld díj szakmai zsűrije döntött, amelynek tagjai több elhivatott, környezetvédelemmel foglalkozó céget és szervezetet képviselnek.
dr. Béres András, a Herman Ottó Intézet ügyvezető igazgatója, egyben a bizottság elnöke is, dr. Borosnyai Zoltán, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének (HOSZ) igazgatója, Urbán Csilla, a Humusz Szövetség elnöke, Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere, Bauer Zsolt, Climate Reality Project – Al Gore vezette globális klímaprojekt európai vezetője, Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója és Kiss Ádám József, a Zöldunió vezetője.

Az idei rendezvény kiemelt partnere a Fővárosi Vízművek volt. Támogatásukkal minden eddiginél színvonalasabb rendezvény jöhetett létre, ráadásul a vállalat vezérigazgatója Haranghy Csaba a zsűrizés feladataiban is részt vállalt.

Az OzoneTv elhivatott stábja évről-évre megerősítve érzik magukat abban, hogy a munkájukra szükség van.A pályázat gondozásában az OzoneTv részéről Szabó Péter csatornaigazgató és Balogh Edit koordinátor vett részt, a NWM Group marketing osztályáról pedig Kass Róbert marketing vezető és Rátz Dóri marketing manager biztosította a díjátadó sikerét. 

Ozone Zöld-Díj 2018 Díjazottak:

NAGYVÁLLALAT kategória:
Budapest Airport Zrt.
”VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.
Billerbeck Budapest Kft.

KKV kategória:
Back2Bag (Auto Mandy Car Kft.)
Irota EcoLodge (Klunen Magyarország Kft.)
MASUKO Kft.

CIVIL SZERVEZET, EGYESÜLET kategória:
Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat
DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság
Erdőmentők Alapítvány

MAGÁNSZEMÉLY kategória:

Kaposvári József
Greksa Lászlóné
Miklós Bence

ISKOLA, ÓVODA, SZAKKÖR kategória:

Nyáregyházi Napsugár Óvoda
Észak-Kelenföldi Óvoda
Bogyiszlói Általános Iskola.

KÜLÖNDÍJ:
Szamóca Kiskertész Kft.

A legzöldebb aktivista
A “Zöld Aktivista” elnevezésű Zöldunió különdíjat az a magánszemély pályázó kapta, aki sokat tesz környezetünk védelméért, életmódján keresztül mutatva pozitív példát a társadalom számára. Mivel a magánszemély kategória is bővelkedett az esélyes nyertesekkel, az értékelők itt sem voltak könnyű helyzetben. – Kaposvári József, Bozókiné Szabó Ildikó, Greksa Lászlóné, Bíró Szabolcs – hogy csak néhány nagyszerű pályázót említsünk.
A “Zöld Aktivista” különdíj nyertesét az Előzsűri tagjai választották ki, két további médiaportfóliótagi portál közreműködésével, Mohai Andreával (fesztiválszervező – Földgömb Magazin), valamint Urbán Csillával (elnök – Humusz Szövetség).

A Zöld Aktivista díj nyertese: Tápai Mónika
Mónika 10 éve vezeti az általa létrehozott és önkéntességi alapra épült “Hulladékkommandó" környezetvédelmi szervezetet. A mindennapjaiból több órát szán az egyesület működésére, van mikor illegális hulladékok lerakásának megfékezése érdekében járőrözik, vagy épp iskolai, óvodai meghívásoknak eleget téve előadásokat és kézműves foglalkozásokat tart. Jelenleg Ercsi város településén végez megfigyelő, járőröző tevékenységet a település felkérésére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás