Ozone Zöld-Díj 2018

2018. október 12.

Hírek

2018 október 10-én este a Művészetek Palotájában adták át – immár kilencedik alkalommal – az Ozone Zöld-Díjakat. Mi is részesei voltunk!

Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

2018. július 12.

Hírek

9. alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is díjazza azokat az ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárulnak, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók 5 kategóriában indulhatnak, a győztest a Zöldunió előzsűrije, majd az Ozone Zöld díj szakmai zsűrije választja ki az indulók… Tovább »

Legyél Te is fülesbagoly felmérő

2018. január 17.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az MME az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít január 19-22 között.

Világörökségünk veszélyben

2017. szeptember 18.

Hírek

A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek. Ezek a helyszínek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, jelen pillanatban mégis olyan tevékenységek veszélyeztetik őket világszerte, mint az olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.

Így csökkenthetjük háztartási hulladékainkat!

2017. augusztus 29.

Hírek

A háztartási hulladék minimalizálása az egyik legégetőbb probléma napjainkban. Az igazán környezettudatos emberek számára azonban már nem jelent nagy kihívást. A kulcs a megfontoltság, aminek lényege, hogy végiggondoljuk, tevékenységeink milyen környezeti terheléssel járnak, és ennek megfelelően keressük meg a legjobb megoldást a hulladéktermelés minimalizálására.

Budakeszi: állatkert vagy vadaspark?

2017. augusztus 21.

Hírek

A Budakeszi Vadaspark 1979-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Alapítója célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be 60 faj 200 egyedét, az Európában őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot. A vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül. Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkban.

Vadállatok otthon

2017. június 28.

Hírek

A természetben elhagyottnak, gyámoltalannak tűnő kisállatok felé mutatott túlzott gondoskodás könnyen visszafordíthatatlan tragédiához vezethet. A természet nemcsak az őzgidák, hanem az újszülött mókusok esetében is kitűnő álcázó képességgel biztosítja a túlélést. A mókusok azonban, ellenben az őzekkel, kifejezetten kedvelik a zsúfoltabb városi környezetet is.

Egyenlítő + zöld hírek

2019. január 01. - 2019. december 31.

Helyszín: OzoneTV

Programok

Saját gyártású műsor az OzoneTV-n! Egyenlítő címmel naponta 23.00. – 23.50 között jelentkező, beszélgetős műsor a csatornán. A műsor mindenkit érintő, közszolgálati témákat dolgoz fel; a stúdióban szakemberek és tudósok beszélnek környezetvédelemről, öko-gazdálkodásról, fenntartható fejlődésről, természetről, állatvilágról, időjárásról, tudományos fantasztikumokról, országok és népcsoportok gazdasági állapotáról, társadalmáról.   Nézz bele egy adásba >>>