A rovat kizárólagos támogatója

Ide is kell egy elektromos hajó kikötő, ezért tiltakozás indult Balatonkenese Város Képviselő Testületének a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark beépítése ellen.

Balatonkenese Város Képviselő Testületének alábbi határozata a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark, az úgynevezett nyúlvány parkosított terület előtti Balaton víz területet érintené: 

"Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 314/2017. (X.26.) határozata Balatonkenese, 3705 hrsz. előtti partszakasz hasznosítása

1.  Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő Testülete úgy dönt, hogy a saját tulajdonában lévő Balatonkenese, 3705 hrsz. alatti ingatlan előtti Balaton partszakaszon a Balatonkenese vízpart-rehabilitációs szabályozási követelményekkel érintett területének lehatárolásáról és vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének elfogadásáról szóló 14/ 2005. (IV.21.) TNM rendelet folyamatban lévő módosítás kiegészítését kezdeményezi tervezett idegenforgalmi fejlesztéshez kapcsolódó szabad kikötő és infrastruktúrája létesítésének lehetősége érdekében.

2.  A Képviselő Testület felkéri Tömör István polgármestert, hogy a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Határidő: azonnal

Felelős: Tömör István polgármester"

A 2017. évi decemberi közmeghallgatáson a polgármester kérdésünkre közölte, hogy itt elektromos hajók kikötésére szolgáló létesítmény készülne betonból. Az építmény a partra merőlegesen indulna kb. 50 méter hosszban, majd ott balra, Balatonakarattya irányába fordulva folytatódna. A tervezet szerinti megvalósítás ellen többször tiltakoztunk. Jeleztük az illetékeseknek, hogy az elektromos hajó kikötő megépítését nem szándékozunk megakadályozni, de kérjük annak más helyen történő megvalósítását (pl. Széchenyi park mögöttes területen a móló mellett).

Nem engedhetjük meg, hogy a tervezett helyen, a „nyúlvány” területén egy sokadik balatonkenesei hajókikötő épüljön meg. Ezzel elvéve az egyetlen szép, nyitott vízfelületű balatoni panorámát, a horgászati és a vízi sportot kedvelők lehetőségeit. Még időben aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy a városvezetés számunkra elfogadhatatlan tervét megakadályozzuk.

Kérjük, hogy az alábbiakban nyilatkozzon Ön is a véleményéről. Akik ebben a témában már korábban a tiltakozásukat megtették, azoknak ez úton ismételten nem szükséges.  

Tiltakozom a Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 314/2017. (X.26.) határozata következményeként a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark, az úgynevezett nyúlvány parkosított terület előtti Balaton víz területet érintő elektromos hajók kikötésére szolgáló létesítmény megépítése ellen.

  PETÍCIÓ ITT >>>

 

Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

Felpörgött a vitorláskikötő-építés a Balatonnál az elmúlt években; kell a hely az új elit státuszszimbólumnak számító, egyre nagyobb jachtjainak. Eközben a vitorláskikötő-építések ellen tiltakozó civilek csak részeredményeket tudnak felmutatni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás