Hirdetés

Az Energiaklub és Terézváros Önkormányzata energiatakarékossági tanácsadó irodát nyitott a Hunyadi téri Vásárcsarnokban. Az iroda szombatonként délelőtt 9 és 12 között tart nyitva. A tanácsadás során az iroda munkatársai felmérik az érdeklődő energiafelhasználási szokásait és a háztartás energiahatékonyságát, majd személyre szabott energiamegtakarítási tanácsadást nyújtanak.

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Terézváros Önkormányzata a PowerPoor projekt keretében július 23-án energiatakarékossági tanácsadó irodát nyitott a Hunyadi téri Vásárcsarnokban.

A PowerPoor projekt az energiaszegénység enyhítését és a lakosság energiatudatosságának fokozását célozza. A jelenlegi energiaválságban azonban nem csak az energiaszegénységben élők, hanem a társadalom többsége számára drámaian aktuálissá vált az energiatakarékosság – gazdasági és klímavédelmi szempontból is. A ingyenes energiatanácsadó iroda nyitásának előkészítése hónapok óta zajlik, ám most hirtelen óriási szükség lehet rá.

A példaértékű együttműködésben az Energiaklub biztosítja a tájékoztató és szemléletformáló anyagokat, a know-how-t, az irodában dolgozó önkormányzati munkatársak tréningjét és az iroda berendezését. Terézváros Önkormányzata pedig rendelkezésre bocsátotta és működteti a kialakított iroda helyiségét, és munkatársai biztosítják az ügyfélszolgálatot. Az ELTE TTK földrajz szakos hallgatói gyakornokként támogatják az energiatanácsadást.

Kinek érdemes betérni az energiatanácsadó irodába? Akinek gyanúsan magasak az energiaszámlái, és gondot okoz ezek kifizetése. Ha húznak az ablakok, vagy a felcsavart radiátorok mellett is fázik az ember. Ha nyáron meleg a lakása, de nem tud, vagy nem szeretne légkondicionálót beszereltetni. Ha valaki kíváncsi arra, hogyan tud energiát és pénzt spórolni a fűtésen és a villanyon, nagyobb beruházás nélkül.

Az iroda szombatonként délelőtt 9 és 12 között tart nyitva, a Hunyadi téri Vásárcsarnokban. A tanácsadáshoz az érdeklődőnek érdemes magával vinnie villany- és gázszámláit, hogy az iroda munkatársai kielemezhessék energiafelhasználási szokásait és a háztartás energiahatékonyságát. Ezután személyre szabott energiamegtakarítási tanácsadást nyújtanak, és szükség esetén az önkormányzat megfelelő osztályaihoz irányítják az embereket. Az első negyven ügyfél, aki részt vesz az ingyenes felmérésben és tanácsadásban, energiamegtakarítást segítő ajándékot kap, amellyel kézzelfoghatóan csökkentheti energiaszámláit.

Az energiatanácsadó iroda a PowerPoor projekt keretében, az Energiaklub Egyesület és Terézváros Önkormányzata együttműködésében jött létre. A PowerPoor projektet az Európai Unió Horizon2020 programja finanszírozza a 890437. számú támogatási szerződés alapján. A projekt az energiaszegénységgel küzdő családokat támogatja abban, hogy energiatudatosabb életmóddal, energiaközösségek létrehozásával, közösségi finanszírozási formákkal javítsanak élethelyzetükön. Ehhez információs napokat, tájékoztató kampányokat szervez, önkéntes energiatámogató és -mentor hálózatot épít ki, valamint önkormányzatokkal együttműködve energiatanácsadó irodákat nyit.

Az Energiaklub és a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködésében létrehozott RenoPont irodában már elérhető ingyenes PowerPoor energiatanácsadás. A terézvárosi iroda a második ilyen szolgáltatást nyújtó budapesti helyszín.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás