Hirdetés

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából 2024. június 11-én Környezetünkért díjakat és emlékplaketteket adtak át az Energiaügyi Minisztériumban.

Raisz Anikó a tárca környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára, az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének részvételével zajlott ünnepségen elhangzott köszöntőjében kiemelte, hogy az elismerést minden évben azok kaphatják meg, akik a környezetvédelmi szemléletformálásban, az élhető jövő alakításában, fenntarthatósági megoldások keresésében, a tisztább és élhetőbb Magyarország megteremtésében kiemelkedőt alkotnak.
Bándi Gyula biztoshelyettes a díjátadót megelőzően az ökológia alaptörvényét emelte ki, amely szerint minden mindennel összefügg, így a környezet állapotát megőrző tevékenységek is szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az elismeréseknek is feladata bemutatni ezeket a maguk sokszínűségében, hiszen a feladatok a hulladékgazdálkodástól kezdve a zajvédelemig számos területre terjednek ki, és nincsenek kisebb vagy nagyobb sikerek, a környezet érdekében minden eredmény egyformán fontos – tette hozzá.

környezetünkért elismerések 2024 06 11. Raisz Anikó, Tóth Csaba, és Dr. Bándi Gyula. fotó: Energiaügyi Minisztérium

Az eseményen öt személy vehette át a Környezetünkért díjat, többek között Bulla Miklós Csaba, az Országos Környezetvédelmi Tanács alapítója és volt főtitkára, melyben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) is képviselteti magát, valamint Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, aki Munkacsoportunk aktív tagja. Különféle szakmai szervezetekben vállalt szerepei, illetve az ipari kutatás, fejlesztés és innováció területén elért számottevő eredményei tovább tanúsítják elkötelezettségét és szakértelmét.

Környezetünkért Emlékplakettet tíz személy kapott, köztük Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke, aki szerteágazó kiemelkedő környezetvédelmi tevékenysége mellett az a jövő nemzedékek környezeti nevelésében nyújtott teljesítményével meghatározó szerepet tölt be a magyar környezetvédelmi szakmában.

környezetünkért elismerések 2024 06 11 jobbra Dr Ágoston Csaba KSZGYSZ elnök és Hankó Gergely ügyvezető balra fotó: Energiaügyi Minisztérium

Emlékplakett elismerésben részesült Hankó Gergely, a Szövetség ügyvezetője, a PET Kupa projektvezetője, aki számos környezetvédelemmel, illetve szemléletformálással kapcsolatos akciót rendez és szervez az iskolások környezeti nevelésétől kezdve a vállalati szakmai konferenciákig, személye mára már megkerülhetetlen a környezetvédelmi szakmában. Hazánk környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezéseit külföldön is nagy sikerrel népszerűsíti.

Szintén Emlékplakettet kapott Tóth Csaba, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója, aki komoly környezetvédelmi (kármentesítési és hulladékgazdálkodási) szakmai háttérrel rendelkezik, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelmi (kármentesítési) témájú szakmai rendezvényein rendszeresen közreműködik, valamint jelentős szerepet vállalt kármentesítési projektek sikeres megvalósításában. Tóth Csaba tagja a KSZGYSZ közelmúltban megválasztott Elnökségének is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás