Hirdetés

Ugyanúgy, ahogy a robotporszívó a beltéri házimunkában, a robotfűnyíró a kültéri feladatokban segít. Kétféle kerttulajdonos létezik: akinek van már robotfűnyírója és aki vágyik rá. Cikkünkben megmutatjuk, hogy milyen feladatok várnak Önre egy ilyen hasznos eszköz beszerzését követően.

A robotfűnyíró beüzemelése csupán néhány egyszerű feladatból áll. Ha minden a helyén, és megtörténtek a legfontosabb beállítások, kezdődhet is a fűnyírás. A robotfűnyíró ezt követően automatikusan elvégzi a feladatát, nincs több teendője. Csupán annyi, hogy élvezze a jól megérdemelt pihenést.

 A tárgyak eltávolítása és a töltőállomás elhelyezése

 A robotfűnyíró beüzemelését minden esetben a gyepen lévő tárgyak eltávolítása előzze meg. A kerti játékok, a szerszámok, a nagyobb kövek és faágak nemcsak az eszköz elakadását okozhatják, hanem a sérülését, esetleges meghibásodását is. Továbbá érdemes ellenőrizni a fűszálak nagyságát, amennyiben meghaladják a 10 centimétert, javasolt beiktatni még egyszer a hagyományos fűnyírást.

 Ha már tiszta a terep, kezdődhet a töltőállomás elhelyezése. Mindenképpen a levágandó gyeppel fedett terület közepére kerüljön. Lehetőleg egyenes felületre és fontos, hogy a töltőállomás közvetlen környezetében maradjon némi szabad felület. Továbbá arra is ügyelni kell, hogy legyen a közelében hálózati aljzat, és távol helyezkedjen el az öntözőfejektől. Mindemellett az is fontos, hogy ne érje napfény a töltőállomást.

 A robotfűnyíró feltöltése és a határolóvezeték elhelyezése

 Amennyiben sikerült elhelyezni és beüzemelni a töltőállomást, következhet a robotfűnyíró akkumulátorának feltöltése, mely körülbelül 80-100 percnél többet nem vesz igénybe. Amíg tölt a robotfűnyíró, meg kell határozni a vágási területeket. Ehhez speciális szögekre és határolóvezetékre van szükség.

 A feladat egyszerű: a földhöz rögzíthető határolóvezeték segítségével ki kell alakítani azokat a vágási területeket, melyeken dolgozhat a robotfűnyíró. Ezeket a határokat úgy kell meghatározni, hogy a virágokat, a bokrokat és a kerti tavat elkerülje az eszköz. Amennyiben vásárlás előtt áll, nézze meg a Husqvarna kínálatában kapható robotfűnyírókat!

 A vezetőhuzal rögzítése és a jól megérdemelt pihenés

A vezetőhuzal feladata, ahogy a nevéből is adódik, a robotfűnyíró, például a Husqvarna Automower elvezetése a töltőállomáshoz. Ezt a huzalt a töltőállomás és a fűnyírásra kijelölt terület legtávolabbi pontja között kell egyenesen rögzíteni a talajhoz. Így szükség esetén az eszköz könnyen megtalálja és segítségével eljuthat a töltőállomáshoz.

 Ezt követően nincs más hátra, mint a készülék bekapcsolása, a vágási magasság beállítása, az időzítés és természetesen a jól megérdemelt pihenés. Többé nem kell a fűnyírással bajlódni, hiszen a robotfűnyíró, például a Husqvarna Automower halkan és automatikusan elvégzi ezt a feladatot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás