Hirdetés
Forrás: sonline.hu

Négyhektárnyi új telepítésű erdőt keresnek – tudatták a sonline szerkesztőségével a balatonendrédiek és a lullaiak, de eddig még nem bukkantak a nyomára…

Az országos hírnévre szert tett lulla-endrédi összekötő út minapi avatásán beszélt a televíziós stáboknak Loppert Dániel, a beruházást bonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az erdősítésről. Riporteri kérdésre, miszerint mennyiben hátráltatta az uniós támogatású beruházást Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár emlékezetes útleállítós akciója, azt felelte: semennyiben, sőt, éppen ennek nyomán sokat tettek a környezetvédelem érdekében. „Négy hektár új erdőt telepítettünk, s több környezetvédelmi beruházást valósítottunk meg: vadátjárókat építettünk, nyílászárókat cseréltünk az épületeken.”

– A nyílászáró-csere stimmel – ismerte el egy lulla-jabapusztai lakos, akinek a házához közel fut az új út. Egy másik lullai azonban a vadátjárókat már nem találja, úgy fogalmazott: – Az Endréd-patak békáinak lehet átjáró, más aligha…
– Négy hektár? Ekkora erdőnek hely sincs itt az út mentén – vélekedett egy balatonendrédi.

Az endrédi polgármester is értetlenül áll a nyilatkozat előtt, érdeklődésünkre ugyanis Késmárki Tibor azt mondta: – Keresem én is azt az erdőt, de nem találom. Lehet, hogy csak a tervekben szerepel, akkor pedig remélem, hogy előbb-utóbb valóság is lesz belőle.

Érdeklődtünk a NIF-nél, ugyan árulják már el, hol az az emlegetett erdő. Loppert Dániel kommunikációs vezető válasza: „Pontosítva a számot, összesen 5,17 hektár erdő telepítettünk: Bálványos külterület 0415 helyrajzi számon 2,32 hektár erdőt és Balatonendréd külterület 0181/7 helyrajzi számon 2,85 hektárt.”

Mellékletként egy dokumentum is érkezett a válaszhoz, a Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazolása, melyben ez olvasható: „Igazolom, hogy az M7-es autópálya építéséhez kapcsolódóan, a Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága által elrendelt csereerdősítések, erdőgazdálkodói munkálatainak időszakos helyszíni ellenőrzése alapján az alábbi csere-erdőtelepítés első kivitele megtörtént: Bálványos 0414 hrsz, erdőrészlet, 2,32 ha. Balatonendréd 0181/7 hrsz, erdőrészlet, 2,85 ha, összesen: 5,17 ha. Szabó József igazgató.”
A balatonendrédi, 0181/7 helyrajzi számon nyilvántartott külterület az öt éve átadott M7-es autópálya mentén található.

Kép forrása és további fotók a beruházásról >>>

Kapcsolódó anyagok:

Folytatódik az Illés leállította útépítés

Illés személyesen állított le egy útépítést

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás