A Balaton NER lerablása

2022. január 10.

Hírek

Leszólnak fentről, hogy ne történjen semmi – és közben ellopják a Balatont. Az állami intézmények, hivatalok asszisztálása mellett folyik a környezet- és természetkárosítás a tónál.

Zöldpolitika, a Fidesz valódi ellensége?

2020. november 27.

Hírek

A Fidesz és Orbán Viktor második regnálása alatt már 3 országgyűlési választást tartottak, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban. Így a Fidesznek ebből az időszakból 3 választási programjának kellene lennie. Ennek ellenére a fidesz.hu oldalon a dokumentumtárban az Európai Néppárt legutóbbi európai parlamenti választásra kiadott programján kívül nem található más hasonló tematikájú dokumentum.

Zöldek nélkül

2019. június 5.

Hírek

Jó harminc évvel a Kossuth téri, vízlépcső elleni nagy, környezetvédelmi tüntetés után a hazai zöldpolitika még mindig nem könyvelhet el igazi sikereket, sőt. Miközben a korábbinál nagyobb létszámú frakciót alakíthatnak az uniós zöldpártok, addig egyetlen magyar zöldpolitikust sem sikerült bejuttatni az új Európai Parlamentbe (EP). A hazai képviselőjelöltek közül ketten indultak zöld programmal, a Párbeszéd… Tovább »

Magyarország jövőjét éli fel az Orbán-kormány

2018. január 3.

Hírek

Elemzők szerint a kormányzat azért gátolja minden eszközzel a nap- és a szélenergia felhasználását, hogy ne derülhessen ki: a paksi bővítés után drágább lesz az elektromos energia ára, mintha megújuló forrásokból állítanák elő. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Illés Zoltán, a Fidesz egykori környezetvédelmi államtitkára azt mondja, hogy az atomerőmű bővítése egy politikai játszma része, amivel… Tovább »

Illés Zoltán kiválthatónak tartja a Paks 2 beruházást

2017. szeptember 23.

Hírek

A volt környezetvédelmi államtitkár szerint a Fidesz vezetői közül többeknek nem számít a természetvédelem ügye, az utóbbi években módszeresen szétverték a természetvédelem kormányzati és hatósági irányítását. Illés Zoltán szerint nincs lefutva a jövő évi választás az utolsó pillanatig sem.

Egy új kormány biztosan leállítja Paks II.-t

2017. szeptember 1.

Hírek

Korántsem biztos még, hogy megépül Paks II. – mondta Illés Zoltán a hírTV Egyenesen című műsorában. A volt államtitkár szerint az atomenergia elavult, szerinte inkább a megújuló energiába kellene fektetni. A politikus elindulna a választáson a Fidesz színeiben, ám szerinte a kormány jelenleg alja politikát folytat.

Cél a pénz lenyúlása – kopasz-hatalom a Városligetben?

2016. július 11.

Hírek

Az egykori fideszes környezetvédelmi államtitkár szerint a Liget Projektet csak a pénz miatt akarják mielőbb megvalósítani. 2020-ig még lehívható több tíz ezer milliárd forint és most lehet a kasszához nyúlni – vélte Illés Zoltán. Eközben Berlinben is tüntettek a tervezett beruházás és a fák kivágása ellen. Ma délelőtt a Ligetvédők átadják a „Gerinctelen köztisztviselő-díjat” Danada-Rimán… Tovább »

Áder ne csak hablatyoljon, állíttassa le Orbánnal a Liget beruházást!

2016. július 7.

Hírek

Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár szerint utoljára a szocializmusban vitettek el békés tiltakozókat a rendőrséggel. Ha migrációs ügyekben lehet népszavazás, akkor legyen a Liget ügyében is. Sallai R. Benedek is üzent (nyílt levélben) Áder János köztársasági elnöknek a Városliget kapcsán.

Összekovácsolta az ellenzéket a fideszesek kaposvári gumifeldolgozója

2016. május 11.

Hírek

Somogy megyében a Jobbiktól az LMP-ig egységbe kovácsolta az ellenzéket a Kaposvárra tervezett gumihulladék-feldolgozó. Egy lakossági fórumon megtapsolták Illés Zoltánt, aki a dioxin szennyezés veszélyeiről beszélt. A kaposvári Fidesz szerint az ellenzék mindent ellenez, ami jó. Valaki nagyot kaszálhat.